VIDEO - Tradicionalnim Silvestarskim zaronom u Savu, brodski ronioci ispratili staru i ušli u novu 2022. godinu!

Prekrasan sunčan i topao Silvestarski dan u Slavonskom Brodu dodatno su zabavnijim učinili ronioci brodskog Kluba podvodnIh aktivnosti Marsonia, organiziravši šesti po redu, tradicionalni Silvestarski zaron u rijeku Savu, u središtu grada. Na taj su jedinstveni način ispratili staru i ušli u Novu 2022. godinu!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 01.01.2022


U hladne savske vode ovoga je posljednjega dana u 2021. zaronilo deset ronilaca, među njima i jedina djevojka, Ana Rendulić. Posvjedočili su nakon izrona da je Sava bila hladna, brza i mutna, no to ih nije obeshrabrilo. 

Kpa Marsonia na podršci u organizaciji ove akcije, ali i cjelogodišnjoj suradnji, zahvaljuje Stožeru civilne zaštite Brodsko-posavske županije, Stožeru civilne zaštite Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavskoj županiji, Gradu Slavonskom Brodu, Zajednici tehničke kulture Brodsko-posavske županije i Zajednici tehničke kulture Grada Slavonskog Broda, te Policijskoj upravi brodsko-posavskoj, obrtu Pizza Cut i Caffe-baru Beerc, i brojnim građanima koji su svojim dolaskom na Silvestarski zaron iskazali podršku njihovom radu.

Taj se rad ne očituje samo u rekreativnom ronjenju, nego i u njihovom doprinosu zaštiti i spašavanju ljudi i njihove imovine, kao i ekologiji, jer brodski ronioci kroz godinu sudjeluju u brojnim ekološkim akcijama čišćenja mora, rijeka i jezera. U tome zaslužuju imati i imaju potporu lokalne zajednice. 

Zadnje vijesti

Županija i HŽ-a sufinanciraju prijevoz studenata željeznicom

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto