Show

VIDEO - Objavljen spot za pjesmu 'Novo jutro' u izvedbi Brođanke Lane Pletikapić

VIDEO - Objavljen spot za pjesmu 'Novo jutro' u izvedbi Brođanke Lane Pletikapić

U izdanju Nota Bene Record, objavljen je video singl Novo jutro, koju nam pjeva Brođanka Lana Pletikapić. Riječ je o pjesmi koja je zamišljena  kao odjavna pjesma albuma. Iako traje manje od dvije minute, autori su je odlučili objaviti kao singl, pa za nju snimiti i spot. Aranžman je jednostavan i ogoljen, (samo gitara i vokal), a stihovi govore o tome kako se ne treba bojati novih početaka jer, kako bi rekao Bob Marley, kad se jedna vrata zatvore, otvore se druga.

Inače, Lana Pletikapić živi u Slavonskom Brodu. Kao djevojčica intezivno je trenirala balet, ali je nažalost morala odustati zbog ozljede. Nikad prije nije pjevala, a ni sad sebe ne smatra pjevačicom. Nakon što je glumila u jednom spotu za Adari, Sandro Bačić ju je nagovorio da probaju snimit jednu njegovu pjesmu. Zadovoljni rezultatom, a još više samim procesom stvaranja, nastavili su snimati pjesme i spotove, te sad već imaju šest zajedničkih singlova. Njihove su pjesme crossover različitih stilova. U njima se čuju razni utjecaji, od pop muzike pedesetih do jazza.

Naravno, ne rade sami. U snimanjima sudjeluju vrhunski muzičari: Adari pjeva bekove, klavir svira Paul Kempf, kontrabas Tin Džaferović, harmoniku Vinko Didović, a sve ostale instrumente sam autor i producent Sandro Bačić. Iako im to nije bio plan, sad kad su došli na pola puta,
željeli bi snimiti album. 
 
Glazba, aranžman i produkcija: Sandro Bačić
Stihovi: Darko Kalogjera
Vokal: Lana Pletikapić
Gitara: Sandro Bačić
Spot: Sandro Bačić
Izdavač: Nota Bene Records, 2023.
 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija