Sport

Veterani Bayerna iz Munchena gostovali u Sibinju

Veterani Bayerna iz Munchena gostovali u Sibinju

 Nakon što je nedavno nogometaš njemačkog Leipziga Španjolac Dani Olmo bio u Sibinju, sada su u središte istoimene općine došli veterani slavnog Bayerna iz Munchena. Bavarci svjetskog i europskog nogometnog giganta odigrali su prijateljsku utakmicu protiv veterana Općine Sibinj. Bila je ovo uzvratna utakmica budući je prva odigrana prije 3 godine u Munchenu. Želja je bila napraviti uzvrat nakon 6 mjeseci, međutim korona period od 3 godine bio je glavni razlog zašto se toliko čekalo da veterani Bayerna dođu u Sibinj. Poveznica između veterana jednih i drugih su bivši suigrači iz Marsonije Antun Alar i Pavo Crnac koje veže i kumstvo.

Mnoge zanima kako je Pavo Crnac koji je rodom z Bebrine završio u veteranima slavnog Bayerna. On je 2003. godine iz Marsonije otišao u Slaven Belupo u kojem je završio igračku karijeru te je ostao u klubu kao trener u omladinskom pogonu. Nakon toga otišao je kao i mnogi u Njemačku za boljim životom.

U Sibinju su se potrudili kako bi se gosti iz Njemačke u njihovom mjestu ugodno osjećali. Tako su im za ručak priredili šarana na rašljama, a domaćin je bila Športsko ribolovna udruga Petnja.

U prvoj utakmici koja je odigrana prije 3 godine rezultat u Munchenu između veterana Bayerna i veterana Općine Sibinj bio je 3:3. Tada je sva 3 gola za Bavarce postigao Suad Sadović koji je ujedno i voditelj ove ekipe.

U samoj utakmici gosti iz Munchena bili su bolji te su imali terensku inicijativu. U obrani je siguran bio Pavo Crnac, dok je u napadu Jurgen Meier postigao 2 gola za vodstvo veterana Bayerna od 2:0 na poluvremenu. Pogotovo je bio lijep prvi gol, dok je kod drugog rutinski pogodio mrežu Ivana Drglina. U drugom poluvremenu Crveni su preko Saše Memiševića došli do konačne pobjede s 3:0 protiv veterana Općine Sibinj koji su imali svojih prigoda, ali nisu uspjeli doći do barem počasnog gola. Za domaće veterane nema odmora jer ih uskoro očekuju nove utakmice.

Svakako će dolazak pa barem to bio i veterana velikog Bayerna u Sibinj ostati upamćen kao veliki sportski događaj za samo mjesto, ali i za sve nogometaše iz ove općine.  

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija