Veleposlanik Zlatev otvorio Europe Direct centar Slavonski Brod

Od 1. svibnja 2021. s radom je započela nova generacija 424 Europe Direct informacijska centra diljem EU-a.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.06.2021


 Njihove aktivnosti trajat će do kraja 2025. U ovom razdoblju Europski dom Slavonski Brod predstavljat će jedan od 10 Europe Direct informacijskih centara smještenih u Republici Hrvatskoj.  Europe Direct centri mjesta su dijaloga, promicanja demokratskih vrijednosti i normi  i uključivanja građana u suodlučivanje i sukreiranje europskih javnih politika.

Poslije kratke svečanosti otvorenja EDIC-a Slavonski Brod, kojoj su uz voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Ogniena Zlateva nazočili i predstavnici Brodsko- posavske županije, grada Slavonskoga Broda i civilnog društva,  u  Centru mladih je, u organizaciji  domaćina Europskog doma Slavonski Brod i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj  održan dijalog s mladima – studentima Sveučilišta u Slavonskom Brodu i učenicima slavonskobrodskih srednjih škola, predstavnicima udruga mladih i  za mlade, savjeta mladih.  U dijalog, u kojemu je najviše riječi bilo o novim EU programima - Erasmus + i Europske snage solidarnosti 2021. – 2027, o mogućnostima koje novi programi nude i na koji način će pridonijeti jačanju kulture sudjelovanja mladih u donošenju odluka, kao i o strategijama i aktivnostima koje je potrebno poduzeti kako bi se prepreke nastale tijekom krizne situacije pretvorile u prilike za novi početak, uključili su se i mladi susjednih županija.  

"Budite ponosni građani EU-a! Iskoristite sve prilike koje EU nudi i aktivno se uključite u razgovore o budućnosti Europe" glavna je poruka voditelja EK Hrvatska Ogniana Zlateva mladim sugovornicima. 

Tijekom Dijaloga predstavljeni su rezultati natječaja Budućnost je tvoja! i prikazana najatraktivnija videopitanja upućena Europskom parlamentu, Europskoj komisiji i Vijeću EU povodom Europskog tjedna mladih i promocije aktivnog sudjelovanja na Konferenciji o budućnosti Europe. Ujedno, predstavljena je webserija Eyes on EU – platforma na kojoj su mladi iz nekoliko europskih zemalja izrazili svoje viđenje što je Europa postala i predlagali smjerove djelovanja kako bi postala ujedinjenija, demokratičnija, perspektivnija.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina