Veleposlanik Indije posjetio i brodsku Županijsku komoru

Novoimenovani veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj Sandeep Kumar posjetio je 13. siječnja Županijsku komoru Slavonski Brod gdje je s Krešimirom Rudecom razgovarao o dosadašnjoj suradnji i mogućnostima razvoja gospodarskih odnosa, te o pogodnostima za ulaganje u Brodsko-posavsku županiju.

Autor: bportal | Datum objave: 14.01.2016


 Poseban naglasak u razgovorima dan je mogućnostima izvoza tvrtki Brodsko-posavske županije na indijsko tržište koje je jedno od najbrže rastućih svjetski tržišta.

U 2011.g. iz Brodsko-posavske županije na indijsko tržište plasirano je roba u vrijednosti 1.250.904 USD, a uvezeno je roba u vrijednosti 1.906.756 USD. U narednim godinama promet je smanjen, a svrha razgovora bila je upravo otklanjanje zapreka suradnji i poticanje razvoja kako robne razmjene tako i razvoj ostalih oblika suradnje. 

Veleposlanik Kumar informiran je detaljnije o tvrtkama koje konstantno izvoze proizvode na indijsko tržište kao i o onima koji su kupci roba indijskih tvrtki. Izrazio je interes i želju da u narednom razdoblju ponovno posjeti županijsku komoru kako bi razgovarao s tvrtkama o iskustvima poslovanja s Indijom kao i o problemima na koje nailaze kako bi pomogao u njihovom rješavanju.

Predmet razgovora bile su i mogućnosti ulaganja u Brodsko-posavsku županiju, odnosno poslovne zone u Slavonskom Brodu i Industrijski park Nova Gradiška.

Posebno se zainteresirao za područje Luke Slavonski Brod, te će prilikom slijedećeg dolaska u Slavonski Brod obaviti razgovor s ravnateljem Lučke uprave Marijanom Jurićem.

Veleposlanik Kumar je izrazio zadovoljstvo što je upoznat s konkretnim podacima o suradnji s Indijom i izrazio je spremnost i interes za davanjem doprinosa razvoju gospodarskih odnosa Brodsko-posavske županije i Indije.

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto