Sport

Velečasni Fide majstor Josip Soldo osvojio 21. Šahovski memorijal u Ruščici 2023.

Velečasni Fide majstor Josip Soldo osvojio 21. Šahovski memorijal u Ruščici 2023.

U organizaciji Šahovskog kluba Ruščica iz Ruščice te sponzora Hrvatskog šahovskog saveza, Općine Klakar, Ministarstva Hrvatskih branitelja, naših poznatih slikara Josipa Majića i Jure Marića, Slastičarnice Puslica i Postolara Joze Martinovića, 21.svibnja 2023. održan je 21. Šahovski memorijalni turnir  Drago Mandić - Darko Bajan - Pavo Lucić -Jure Ćorluka -   Ilija Garić i Damir Lović.

Velečasni Nikola  Kaurin, održao je svetu misu zadušnicu u Župnoj crkvi Rođenja Djevice Marije za šestoricu umrli šahista ŠK Ruščica. U nedjelju poslije mise u 12,00 sati, bili su okupljeni  ispred Križa u Mrdanovcima, prehodili su polaganju vijenca i lampiona umrlim šahistima .Tako je dostojanstveno odana počast umrlim Šahistima.Poslije molitve svi okupljeni su krenuli u prostorije Mjesnog doma u Ruščici.

Predsjednik kluba Mato Opačak na početku je pozdravio sve sudionike i nakon govora obratio se načelnik Općine Klakar Tomislav Pendić gdje sve pozdravio i zaželio dobar uspjeh u igri te je otvorio turnir. Nakon toga je minutom šutnje odana počast preminulim članovima šahovskog kluba Ruščica iz RUŠČICE.

Na turniru je nastupilo 59 igrača sa šire regije, koji su igrali po švicarskom sustavu  u sedam  kola, 7 minuta sa dodatkom 3 sekunde po potezu po pravilima Fide, ukupno je odigrano je  203 partije. 

Pobjeda na turniru pripala je velečasnom Fide majstoru Josipu Soldi  iz Šahovskog kluba Đuro Đaković  iz Slav. Broda, sa 6.5 osvojenih bodova. Drugi je bio Majstorski kandidat Stjepan Damjanović iz ŠK Vina Markota iz Pleternice, sa 6 osvojenih bodova. Treće mjesto osvojio je Majstorski kandidat Ivan Mihalj iz ŠK Ruščica iz Ruščice, sa  5.5  osvojenih bodova. Osim trojice prvoplasiranih, koji su nagrađeni pokalima i prvak umjetničkom slikom slikara Josipa Majića, drugi sa slikom Jure Marića organizator je nagradio domaćeg igrača turnira, Sinišu Tolića  iz Šahovskog kluba Ruščica  sa predmetnom nagradom postolara Joze Martića.Glavni sudac turnira bio je Mato Opačak državni sudac, sa pomoćnikom Draganom Pavić županijskim sucem. Nagrade je uručio predsjednik ŠK Ruščica, Mato Opačak. Gdje se zahvalio Općini Klakar, Hrvatskom šahovskom savezu, Brodsko-posavskoj županiji, Ministarstvu Hrvatskih branitelja, UNIKAT Atelier-galerija, slikaru Juri Marić, postolaru Jozi Martić, i Slastičanici Puslica koji su nam pomogli da sve ovo ostvarimo. Na kraju turnira bilo je druženje uz bogati  domjenak za sve sudionike.

Rezultati pobjednika seniora:

1.mjesto FM Josip Soldo                 6.5 bodova, ŠK Đuro Đaković, Slavonski Brod

 2.mjesto MK Damjanović Stjepan 6.0 bodova, ŠK Amater, Strizivojna

3.mjesto MK Ivan Mihalj                 5.5 bodova, ŠK Ruščica, Ruščica

Rezultati pobjednika junior/kinja:

1.mjesto Ljudevit Juranović     5.0 bodova ŠK Strmac, Nova Gradiška

2.mjesto MK Petra Karij            5.0 boda,ŠK Ruščica, Ruščica

3.mjesto Patrik Marijanović     3.0 boda, ŠK Amater ,Strizivojna

Rezultati pobjednika kadet/kinja:

1.mjesto Leon Jukić             4.0 boda, ŠK Amater, Strizivojna

2.mjesto Juraj Juranović     4.0 bodova ŠK Strmac, Nova Gradiška

3.mjesto Filip Vojvodić       3.5 boda, ŠKBrestovac, Brestovac

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija