Sport

Vaterpolistice Marsonije završile drugu prvoligašku sezonu

 Bilo je utakmica u kojima su pogotovo na gostovanjima odlazile u pomlađenom sastavu, dok Brođanke još ne mogu parirati pojedinim klubovima. Ono što raduje da djevojke trenera Aladrovića napreduju iz sezone u sezonu.

Premda je korona virus prekinuo prvenstvo na 3. mjeseca Hrvatski vaterpolski savez odlučio je da se ovogodišnja sezona završi do kraja. Kao i u svojoj prvoj sezoni i u ovoj su ženski klubovi Marsonia i Mursa iz Osijeka stvorili jednu ekipu kako bi u ovoj sezoni bilo 6 klubova koji su odigrali 10. kola. Tako su predstavnice Slavonije i Baranje u Prvoj Hrvatskoj vaterpolskoj ligi za žene u završnici prvenstva na domaćem plivalištu ugostile u derbiju začelja Viktoriju iz Šibenika. Bio je to susret dvije najmlađe ekipe u ligi, dok je u prvom dijelu prvenstva u Šibeniku bilo 25:2 za Viktoriju kojoj je to bila ujedno i jedina pobjeda u sezoni. U uzvratu na Vijušu bila je puno manja razlika te su gošće iz Krešimirova grada došle do pobjede sa 14:9.

Počelo je s vodstvom gošći iz Šibenika s 1:0 da bi Brođanki preokrenule u svoje vodstvo od 2:1, dok su nešto kasnije imale i 3:2. Do kraja prve četvrtine Viktorija uspijeva pronaći svoju igru te s 5:3 završava prvih 8. minuta, odnosno prva četvrtina. U drugoj su gošće postigle samo 1 gol te se sa 6:3 otišlo na poluvrijeme. U nastavku su domaće u 20. minuti ponovno došle na 2 gola zaostatka na 7:5, ali do kraja 3. dionice Šibenčanke rade seriju i bježe na 9:5. Do kraja je Viktorija čuvala razliku za konačnu pobjedu sa 14:9. Sjajna na golu ekipe iz Šibenika bila je Andrea Marić koja je zaustavila niz udaraca i pokušaja vaterpolistica Marsonije. Prvo ime u napadu bila je Ana Goreta koja je sama postigla polovicu golova, dakle 7 od ukupnih 14 koliko je dala cijela ekipa.

Ovih 9 golova koje su postigle vaterpolistice Marsonije nije njihov rekord u sezoni s obzirom da su protiv zagrebačke Mladosti zabile 11 golova, ali ovo je svakako najbolji učinak na Vijušu. Najučinkovitija bila je Marija Dobrošević koja je postigla 4 gola, Ria Glas je dodala 2, a po 1 su dale: Lora Aladrović, Antea Marinović i Ivana Granoša.

Uz sve igračice koje su postigle golove nepravedno bi bilo ne spomenuti Ivanu Lerinc na golu Marsonije koja je najzaslužnija što poraz od šibenske Viktorije nije bio i s većim rezultatom.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija