Sport

Vaterpolisti 'Sport bara' obranili dva uzastopna naslova pobjednika

Vaterpolisti 'Sport bara'  obranili dva uzastopna naslova pobjednika

Na ovogodišnjem 'Klepetanu' nastupilo je osam ekipa i to su uglavnom sve one koje igraju u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi. Jedina promjena za razliku od amaterske lige je da su nastupile 'Barakude' i 'Livada', dok su se 'Dolčevita' i 'Hebrang' spojili u jednu ekipu. Igralo se u dvije grupe po četiri svatko sa svakim, a onda je drugi u polufinalu išao na prvog iz druge grupe.

Tako je 'Sport bar' u prvom polufinalu s 12:7 svladao 'Budainku', dok je 'X-team' s 13:10 bio bolji od 'Dara'. U finalu su se tako našli 'Sport bar' i 'X-team' koji su zajedno bili i u grupi te je taj susret završio 8:7 za 'Sport bar'. Zanimljivo da je u finalu u susretu za 1. mjesto bio isti rezultat u korist 'Sport bara' koji je tako došao do svog trećeg uzastopnog naslova pobjednika na ovom turniru.

Gabrijel Grubišić dominirao je u finalu te je najzaslužniji što je 'Sport bar' obranio naslov pobjednika od prošle godine. On je od ukupnih 8 golova svoje ekipe postigao 5, dok su se po jednom među strijelce upisali Jan Klem te Karlo i Kristian Šimić. Nakon prve četvrtine bilo je 4:1 za Sport bar, da bi X-team do poluvremena smanjio na 4:3. Na početku posljednje četvrtine bilo je 6:5 u korist Sport bara, a onda su ključni bili golovi Gabrijela Grubišića i Kristiana Šimića za 8:5. Do kraja je X-team samo ublažio poraz na konačnih 8:7. U poraženom sastavu je Štefan Dankić postigao 3, a Josip Levak 2 gola, dok je X-team prošle godine bio treći, dok su sada za jedno mjesto bolje plasirani.
 
U susretu za 3. mjesto Dar je sa čak 16:5 nadigrao Budainku koja na ovom turniru ima 2 osvojena naslova pobjednika. Dar je prošle godine bio u finalu, dok je sada osvojio 3. mjesto zahvaljujući Filipu Kolesariću sa 7 te Mihaelu Glavašu i Tomislavu Mirkoviću koji su svaki postigli po 3 gola. Kod poražene Budainke 2 gola je dao Marko Krijan.
 
Premda je Gabrijel Grubišić obilježio finalnu utakmicu, organizatori su epitet najboljeg igrača cijelog turnira dodijelili Štefanu Dankiću iz X-teama. Zato pobjednička ekipa Sport bara u Antunu Tominoviću ima najuspješnijeg golmana na ovogodišnjem 8. turniru "Klepetan".
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija