Sport

Vanesa Tot na prijemu kod predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora

Vanesa Tot na prijemu kod predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora

Podsjetimo, Govorčinović i Tot prošle su godine na OI-ju u Tokiju ponijele laskave naslove prvih hrvatskih olimpijki u kajaku i kanuu, a prošlog su ljeta nastavile nizati uspjehe. Govorčinović se na SP-u u Kanadi okitila srebrom (K-1 500 m) i broncom (K-1 1000 m) za povijesni uspjeh hrvatskog ženskog kajaka, a malo joj nedostajalo i za odličje na EP-u, s kojeg je kanuistica Vanesa Tot u svoj Slavonski Brod donijela dvije bronce oko vrata (C-1 200 i 500 m).
 
Uz čestitke sjajnim reprezentativkama na još jednoj iznimno uspješnoj godini, predsjednik Mateša i glavni tajnik Krajač naglasili su da itekako razumiju kakve napore ulažu Anamaria i Vanesa za uspone na postolja u međunarodnoj konkurenciji. Obećali su im nastavak potpore kroz sustav HOO-a te izrazili želju da ih ponovno vidimo u olimpijskim nastupima - za dvije godine u Parizu.
 
Obje hrvatske reprezentativke zahvalile su na potpori koju imaju od matičnog saveza i HOO-a, kazavši pritom i da im puno znači status ugovornih pričuvnica HV-a (u programu koji je HOO inicirao s MORH-om 2010. godine u svrhu zbrinjavanja vrhunskih sportaša i sportašica). Istaknule su i da im predolimpijska 2023. godina donosi prve kvalifikacijske prilike za pariške Igre, kao i činjenicu da su im ambicije itekako usmjerene prema Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.
 
Osim njihovih trenera, na prijamu u HOO-u bili su predsjednik HKS-a Marko Ćurković i glavni tajnik Hrvatskog i Europskog kajakaškog saveza Branko Lovrić te čelnici klubova iz kojih olimpijke dolaze - Ivan Lončarević (KKK Matija Ljubek, Zagreb) i Hrvoje Mitrović (KKK Marsonia, Slavonski Brod).
Pohvalnim riječima o najboljim hrvatskim sportašicama iz kajaka i kanua govorili su tijekom prijama i direktor Ureda za nacionalne sportske saveze i razvojne programe HOO-a Neven Šavora te direktor HOO-ova Ureda za olimpijski program Damir Šegota. (hoo/vk)
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija