Vijesti

Uspjeh Brođana na smotri u Retkovcima

 Ovoga puta na 30. Smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima. Nagrade su osvojili članovi Satiričkog kazališta mladih Sl. Brod i Glumačka družina"Matini Kripoštoli" iz Donje Bebrine. Silvio Stilinović dobitnik je nagrade za najuspješniju režiju za predstavu „Maturanti“ Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod koja je proglašena i najuspješnijom predstvavom prema ocjeni prosudbenog povjerenstva. Najuspješnija ženska uloga je ona Irene Matković za ulogu babe Anđe u predstavi Šokačka safunica 6" Šokačke glumačke družine „Matini kripoštoli“ – Donja Bebrina.

Satiričko kazalište mladih tako je nastavilo niz uspješnih izvedbi svoje predstave "Maturaniti" nakon dvije nagrade na prošlogodišnjoj državnoj smotri. Mali kazališni eksperiment uvođenja glumaca među publiku tako je, čini se, u potpunosti uspio. 

S druge strane "Matini kripoštoli" nisu uvodili eksperiment, već su odigrali čak 6. nastavak svoje "Šokačke safunice". Uspješnice i sad već prave sapunice  koja sada već u 7 nastavaka prati sudbinu jedne slavonske obitelji pred mnogim izazovima.

Dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu zanimljivo, prati sapunice. No Irena je uspješna pučka glumica i u svojoj ulozi, kaže, doista uživa. Prava Slavonka, ovdje igra ulogu Bosanke.  Ireni je ovo druga nagrada za najbolju žensku ulogu u Retkovcima, a osim nagrada pravi je užitak i stvarati predstave. 

Sve se može kada se voli kazalište. Obje kazališne kuće dokaz su da se i bez profesionalnog statusa, često i bez novaca, može napraviti izvrsna kazališna priča.

Foto: www.kazaliste-retkovci.com

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija