Sport

Unatoč dobrom startu, ne previše uspješna polusezona Amatera

 Od nogometnih klubova koji prošle sezone nisu igrali u Prvoj Županijskoj ligi je Amater koji se u ovo najecanje plasirao kao prvak skupine B u Drugoj Županijskoj ligi i to bez poraza. Momčad s Jelasa bila je uvjerljiva prošle sezone te je s puno ambicija ušla u jedinstvenu najjaču ligu u županiji. Nakon dobrog ulaska u novo natjecanje došlo je do pada forme i slabih rezultata nakon kojih je s klupe otišao trener Boris Brica, dok se klub okrenuo svom treneru mlađih uzrasta Danijelu Vuksanoviću. Na kraju je Amater jesensku polusezonu završio na 11. mjestu od 14 klubova te imaju 15 bodova, dok su iza sebe na bod ostavili Budainka Koloniju, a puno veći zaostatak imaju pretposljednja Batrina i posljednji Sapci.

Nakon prva 4. kola u novom natjecanju Prve Županijske lige nogometaši Amatera bili su u vrhu ljestvice s 9 bodova, odnosno imali su 3 pobjede i samo 1 poraz u Starom Topolju s 2:1 od kasnijeg jesenskog prvaka Omladinca. Momčad koju je tada vodio Boris Brica u prva 4 kola imala je gol razliku od 17:5 budući su na svom terenu svladali sa 4:0 Batrinu i s 5:1 Graničar iz Slavonskog Šamca te sa 7:2 u gostima Sapce. Od 5. kola i domaćeg poraza od Mladosti iz Cernika sve je za momčad s Jelasa krenulo loše te su došla 4 uzastopna poraza. Onda je taj niz prekinut s domaćim uspjehom nad Slogom iz Jaruga, da bi ponovno uslijedio niz od 3 poraza. Dojam je malo popravljen u posljednjem kolu kada je na Jelasu s 3:0 u derbiju susjeda, ali i donjeg dijela ljestvice svladana Budainka Kolonija. Koliko je ove sezone izjednačena Prva Županijska liga pokazuje podatak da je razlika od Amatera koji se nalazi na 11. mjestu i Croatije iz Tisovca koja je na 5. poziciji samo 3 boda.

Naravno da je prvi cilj Amatera ostanak u ligi, dok bi u slučaju vezanja dvije pobjeda, a s obzirom koliko su male razlike između klubova vrlo lako iz donjeg dijela ljestvice došli u gornji dio poretka.

U proljetnom nastavku nogometaši Amatera imat će utakmicu više u gostima i to 7, dok će 6 puta biti domaćini na Jelasu. Odmah u 1. kolu u drugom dijelu sezone gostuju kod pretposljednje Batrine, a onda na Jelas stiže vodeći Omladinac iz Starog Topolja. 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija