Ulicama Slavonskog Broda u subotu 12. veljače, trčat će gotovo 500 trkača

Slavonski Brod ove će subote, 12. veljače, ugostiti gotovo 500 trkača iz 80 gradova i mjesta Lijepe Naše i tri susjedne zemlje, sudionika 5. Slavonske trke - koji će trčati ulicama grada na 21 km (polumaraton), na 10 i na 5 kilometara. Organizaciju potpisuju Ultramaraton klub "Mazator" i Udruga za promicanje zdravog života "Kultura tijela". Tim povodom bit će zapriječen promet određenim ulicama gradu i to u vremenu od 13 do 16 sati...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.02.2022
Ulicama Slavonskog Broda u subotu 12. veljače, trčat će gotovo 500 trkača


U ovogodišnjoj Slavonskoj trci sudjelovat će i djeca, i to u utrkama na 100 metara  (2013. godište i mlađe); na 200 metara (2011. i 2012. godište); na 400 metara (2009. i 2010. godište) te na 800 metara (2007. i 2008. godište). Dječje utrke startaju u 11:30 sati u održavaju se u krugu Tvrđave Brod. 
 
Na tvrđavskom trgu start je i polumaratona i to u 13 sati, a potom u 13.15 sati startaju i utrke na 5 i na 10 kilometara.
 
Staza utrke 21 km prolazi kroz sljedeće ulice: start je u Tvrđavi, zatim Vukovarskom prema Stjepana Radica, sve do križanja s Mrsunjskom ulicom gdje se nalazi okret. Nakon okreta slijedi povratak ulicom Stjepana Radica na Vukovarsku ulicu prema Borovskoj, Borovskom ulicom do Hanibala Lucića, kod kružnog toka u Petra Svačića ulicu, Svačićevom do kružnog toka na ulici Matije Gupca, Gupčevom do kružnog toka sa Zrinskom ulicom, Zrinskom ulicom sve do ulice Ksavera Djalskog, zatim ulicom Bože Milanovića do Stanka Vraza ulice, ulicom Stanka Vraza do dvorane Vijuš, od dvorane Vijuš Splavarskom ulicom sve do Poloja, zatim istim putem do dvorane Vijuš, te pored južne stane bazena i igrališta Marsonije do ulice Vlatka Mačeka, Mačekovom nazad do Trga Presvetog trojstva, zatim Šetalištem braće Radić nazad do Tvrđave.
 
Staza utrke 10 km prolazi kroz sljedeće ulice: start je u Tvrđavi, zatim Vukovarskom prema Borovskoj, Borovskom ulicom do Hanibala Lucića, kod kružnog toka u Petra Svačića ulicu, Svačićevom do kružnog toka na ulici Matije Gupca, Gupčevom do kružnog toka sa Zrinskom ulicom, Zrinskom ulicom sve do ulice Ksavera Djalskog, zatim ulicom Bože Milanovića do Stanka Vraza ulice, ulicom Stanka Vraza do dvorane Vijuš, od dvorane Vijuš do Splavarske ulice, zatim južna strana bazena i igrališta Marsonije do ulice Vlatka Mačeka, Mačekovom nazad do Trga Presvetog trojstva, zatim Šetalištem braće Radić nazad do Tvrđave.
 
Staza utrke 5 km prolazi kroz sljedeće ulice: start je u Tvrđavi, zatim Vukovarskom ulicom prema Borovskoj, Borovskom ulicom do Hanibala Lucića, kod kružnog toka u Petra Svačića ulicu, Svačićevom do kružnog toka na ulici Matije Gupca, Gupčevom do ulice Petra Krešimira IV, Krešimirovom do ulice Tome Skalice, Skaličinom do Šetališta braće Radić te nazad do Tvrđave. 
 

 
Promet navedenim dionicama ulica bit će zapriječen u vremenu od 13 do 16 sati. No, kako bi se promet i dalje djelomično odvijao, provodit će se  kontrolirano puštanje prometa preko trase utrke na sljedećim križanjima:
 
- križanje Ulice Matije Gupca, Đure Pilara i Trga kralja Tomislava;
- križanje Ulice Nikole Zrinskog, Antuna Mihanovića i Ljudevita Gaja;
- križanje Ulice Nikole Zrinskog i Ivana Gundulića;
- križanje Ulice Nikole Zrinskog i Vatroslava Jagića;
- križanje Ulice Ksavera Šandora Đalskog, Bože Milanovića, J.J. Strossmayera i sv. Lovre;
- križanje Ulice Dr. Vlatka Mačeka, Trga sv. Trojstva i Trga žrtava rata;
- križanje Ulice Stanka Vraza, Ulice Leopolda Mandića i Naselja Marsonia;
- križanje Ulice Matije Mesića i Ulice Tome Skalice.
 
Organizatori mole sve građane za strpljenje tijekom održavanja Slavonske trke i privremenog zatvaranja prometa te vas sve pozivaju: izađite na ulice i podržite trkače koji će u subotu trčati na najvećoj palubi svijeta!
 
Slavonska trka promiče tjelesno vježbanje i bavljenja sportom kao kvalitetno provođenje slobodnog vremena i razvijanje zdravih stilova života, pogotovo od malih nogu, te nas poučava o poštivanju, prihvaćanju i življenju s različitostima, jačanju solidarnosti i timskog rada.  

Zadnje vijesti

Županija i HŽ-a sufinanciraju prijevoz studenata željeznicom

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto