Uhvaćen na granici s plinskim pištoljem

Jučer, oko 9,30 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku pristupio je 67-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine sa osobnim automobilom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.09.2022
Uhvaćen na granici s plinskim pištoljem


 Tijekom granične kontrole policijski službenici su u suradnji s carinskim službenicima pregledali automobil, te su u prtljažniku (u prostoru rezervnog kotača) pronašli plinski pištolj sa šest komada pripadajućeg streljiva.

Policijski službenici su oduzeli pištolj i streljivo, te protiv 67-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

JUČER DVIJE DRAGOVOLJNE PREDAJE ORUŽJA

Jučer, 13. rujna policijski službenici protueksplozijske jedinice su od osobe koja je željela ostati anonimna preuzeli dvije ručne bombe M75, te su također istoga dana kod druge osobe, koja je željela ostati anonimna preuzeli 20 komada streljiva. Obadvije osobe su s područja Policijske uprave brodsko-posavske. 

Sukladno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te u sklopu kampanje „Manje oružja - manje tragedija“, kojom je omogućena dragovoljna predaja svih vrsta ubojitih sredstava, građanin koji želi ostati anoniman, neće snositi sankcije.ž

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti

Zadnje vijesti

Remi rukometašica Broda i Čakovca

Prometni policajci nastavljaju kontrolu prometa, najviše kazni za brzinu i alkohol...

Odjelu za patologiju i citologiju uređaj za izradu patohistoloških preparata

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva Jasna Zlokić na božićnom koncertu SBTV-a publiku vratila u neka sretna vremena

FOTO GALERIJA

Brođane na glavnom gradskom trgu zabavljale Slavonske lole

Vanna svojim vječnim hitovima zagrijala Advent iz davnina i rasplesla Brođane

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"