Udruga SB biciklist održala 13. Ultramaraton Vukovar - Dubrovnik

Udruga Slavonskobrodski biciklist i ove godine organizirala je svoj tradicionalni biciklistički ultramaraton koji se po 13. put vozio od Vukovara do Dubrovnika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.08.2022


 Plan je bio da se u 5 dana napravi 900 kilometara u isto toliko etapa te da se spoji Hrvatska od njenopg istoka, pa do samog juga. Na cijelom putu članovi Udruge SB biciklist položili su vijence i zapalili svijeće na spomen obilježja palim Hrvatskim braniteljima. 

Udruga Slavonskobrodski biciklist broji 30 članova te osim dvije biciklijade koje održavaju tijekom godine, najvažnija aktivnost im je tradicionalni Ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika koji se ove godine vozio po 13. put. Prije dvije godine na ovom ultramaratonu bilo je 26 sudionika, dok ih je ove godine vozilo 16. Ultramaraton je trajao 5 dana i bilo je isto toliko etapa, dok je jedini na svih 13 vožnji bio predsjednik udruge Siniša Safundžić. 

Prema tome prva etapa vozila se od Ovčare pokraj Vukovara do Lipika u dužini 200 km. Nakon toga uslijedila je najteža od Lipika do Slunja s 207 km, dok se u 3. etapi vozilo od Slunja do Knina 165 km. Pretposljednji dan se vozilo najkraće i to 125 km od Knina do Baškog polja te posljednji 5. dan od Baškog polja do Dubrovnika u dužini od 170 km. Ukupno su članovi udruge SB biciklist napravili 900 km te su imali preko 11.000 visinaca. Uz njih tu bili i članovi BBK Festung: Domagoj Safundžić, Robertino Stunić, Mirko Cobović i Silvio Vilagoš.

Najstariji član Udruge SB biciklist je Ivica Lanc koji je rođen 1946. godine i koji je do sada odvezao 8 ultramaratona od Vukovara do Dubrovnika, dok je ove godine bio samo na prvoj etapi.

Za Tomislava Obradovića ovo je bio 5. Ultramaraton, dok je prijašnja 4 odvezao zajedno s Biciklističkom udrugom Brod, a ovo mu je prvi s Udrugom SB bicikist.

Općenito prvi put na ovom ultramaratonu sudjelovao je Zoran Kovačević koji je na biciklu dugi niz godina, dok je za njega ovo bio pravi izazov.

Uz članove Uruge SB biciklist na 13. Ultramaratonu od Vukovara do Dubrovnika još je vozio Blaž Skender iz Lipika, pa dvojac iz Okučana Leonardo Vučak i Vedran Vukušić te Frane Juričev i Zvonimir Kardum, obojica iz Vodica. Na ovom ultramaratonu bile su i 3 dame i to Ivana Štukelj iz Zagreba te Brođanke Romina Antunović i Tijana Čižmek. Slijedeću aktivnost Udruga SB biciklist imat će u rujnu kada organiziraju tradicionalnu biciklijadu pod nazivom: "Tko prvi magarac".  

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto