Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Prošlog petka, 10. srpnja, Turistička zajednica Brodsko-posavske županije ugostila je nekoliko novinara na gurmanskom press izletu našoj županiji, a sve u svrhu predstavljanja javnosti i budućim posjetiteljima jedinstveni gastro identitet brodskog Posavlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.07.2020


 Naglasak je bio na vinima te su gosti ovaj vinski press trip započeli posjetom domaćinstvu „Opođe“ gdje su uživali u domaćim specijalitetima, vrhunskim vinima te vinskim pričama vinogradara Udruge vinara i voćara iz Općine Cernik.

Put nastavljaju prema gradu Nova Gradiška gdje posjećuju Slavonski dućan, jedinstveni projekt gdje su mogli kušati vina te upoznati se s turističkom ponudom tog kraja.

Iduća stanica je vidikovac i imanje OPG „Vučković“. Sudeći po komentarima, ova lokacija im je oduzela dah, a vina Vučković i Zubić su bila tu da upotpune dojam.

Polovicu dana obilježio je ručak u hotelu Stupnički dvori te degustacija vina u vinskom podrumu. Kako je ovaj restoran nositelj standarda „Okusi graničarskog Posavlja“, svi sljedovi ručka su bili s tog menija.

Zatim su se zaputili na Ranč Ramarin u Garčinu.Ova jedinstvena priča naše županije nudi smještaj, odličnu hranu, mogućnost jahanja te vrhunska vina. Gosti su imali priliku kušati vina Ramarin uz pogled na žitna polja i zalazak sunca.

Ovaj press trip je završen posjetom salašu Savus u Bukovlju te druženjem uz tamburicu, hranu i, naravno, vino!

"Hvala gostima na posjeti, veselimo se vidjeti vas opet u našoj županiji punoj najljepših boja, okusa i mirisa", kažu u Turističkoj zajednici Brodsko-posavske županije.

Kako je bilo na ovom gastro danu pogledajte i u prilogu SBTV-a!

foto: Ena Kokanović i Marija Vukelić

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana