SB danas

Učenici Glazbene škole pripremili koncert u čast Krežmi

Učenici Glazbene škole pripremili koncert u čast Krežmi

Glazbena škola Slavonski Brod priprema koncert učenika srednje glazbene škole koji je dio eTwinning projekta "Krežmin 160. rođendan". To je prvi eTwinning projekt u kojemu sudjeluje brodska Glazbena škola, a učenici sudjeluju u svim segmentima organizacije i provedbe koncerta.

"Hrvatski Paganini" Franjo Krežma rođen je u Osijeku 2. rujna 1862. godine. Bio je jedan od najboljih violinista iz doba romantizma, vrlo uspješan skladatelj i nadareni mladić koji je žudio za time da što više nauči. Glazbu je učio u Zagrebu pa onda u Beču, odnosno na Bečkom konzervatoriju gdje je stupio kao osmogodišnji dječak. 

Da biste saznali više o Krežmi, Glazbena škola Slavonski Brod Vas poziva na koncert posvećen Krežminom životu. Glazbeni program su pripremili učenici srednje glazbene škole u sklopu eTwinning projekta "Krežmin 160. rođendan" koji je pokrenula prof. Josipa Erhardt iz Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku. 

Koncert će biti održan u srijedu, 25. siječnja 2023. godine u Velikoj dvorani Glazbene škole Slavonski Brod s početkom u 19:30 sati.
 
GŠSB Tekst: Josip Matanović (1. r.), fotografija: Beata Sabo (3. r.)
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija