U tvrđavi Brod održana BrodTech konferencija posvećena novim tehnologijama

Od 15. do 17. rujna tvrđava Brod u Slavonskom Brodu je postala mjesto gdje se isprepliću prošlost, sadašnjost i budućnost.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.09.2022
U tvrđavi Brod održana BrodTech konferencija posvećena novim tehnologijama


 Riječ je o BrodTech konferenciji koja je ugostila vrhunske gaming i web3 stručnjake koji su predstavili svoje projekte i prenijeli znanja mladima, brodskoj tehnološkoj zajednici i svim zainteresiranima.

Tomislav Gojević iz Fury Studiosa, Leo Tot iz Crucial Update Productiona, i Ivan Voras iz Equinox Vision startupa dali su uvid u gaming svijet, od samostalnog razvoja igara, preko funkcioniranja velikih studija pa sve do inovativnih rješenja proširene stvarnosti (AR).

O web3 industriji i izrazito popularnim temama blockchaina, kriptovaluta i NFT-a govorili su Magda Milas iz A1 i Alice in Blockchains, Vedran Vukman iz Revuta i Ivan Munić iz The Football Company-a. Uz teorijski dio o blockchainu, pokazali su kako se plaća kriptovalutama, kako ih iskoristiti za privlačenje novih korisnika, ali i koja je važnost zajednice za razvoj kripto, NFT i sličnih projekata.

U sklopu ove konferencije novih tehnologija sudionici su mogli isprobati virtualnu stvarnost u Oculus Rift-u, igrati retro igre na Nintendo konzoli i pogledati 3D printanu izložbu Igora Puškarića, nagrađivanog brodskog 3D konceptualnog umjetnika.

Posebna prilika za učenje pružila se na IT-STEM sajmu gdje su posjetitelji dobili uvid u IT projekte inovativnih organizacija, isprobali 3D print, solarne automobile i carting, robote, simulatore letenja, tenkovske igraonice i još puno više.

Nakon predavanja i aktivnosti sudionici su se družili i umrežavali u atmosferi tvrđave uz glazbu, hranu i lokalne pivare.

Organizatori konferencije Tehnička škola Slavonski Brod, Brodsko-posavska županija i udruge Connect-IT, Zebrica te InnCro-IT ističu da je ovo važan korak u razvoju tehnološke zajednice i povećanju konkurentnosti ove regije.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto