Vijesti

U tijeku projekt opremanja zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave

U tijeku projekt opremanja zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave

 Riječ je o opremanju spomenutih novoobnovljenih prostora za koje je Grad Slavonski Brod osigurao bespovratna financijska sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu razvoja spomenutog dijela Tvrđave u edukativno-multimedijalni centar.

Tako će obnovljeni prostori Tvrđave ukupne površine 1.686,90 m2 projektom opremanja uskoro dobiti novu kulturno-obrazovnu svrhu te će po završetku projekta sadržavati multimedijalnu i konferencijsku dvoranu, Centar za nematerijalnu baštinu, izložbeni virtualni prostor, informacijski prostor te prostor za radionice, a glavnu atrakciju za posjetitelje zasigurno će predstavljati buduća zvjezdarnica.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.481.645,43 kn od čega je iznos bespovratnih sredstava od 3.809.397,62 kune odnosno 85%.

Projekt obnove zapadnog dijela sjevernog kavalira Tvrđave samo je nastavak ulaganja u obnovu Tvrđave putem europskih fondova nakon završenog projekta parternog uređenja i uređenja komunalne infrastrukture te projekta „Kuća Tambure – Slavonska notna bajka“ koji je također u fazi opremanja.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija