Sport

U Slavonski Brod napokon stigla dugo očekivana neretvanska lađa

U Slavonski Brod napokon stigla dugo očekivana neretvanska lađa

 Prvo okupljanje biti će u srijedu u 16:00 sati ispred kajak kanu kluba, a zatim će uslijediti i trening koji je ujedno i početak priprema za popularni neretvanski maraton lađa.

Biti će to povijesni trenutak jer je ovo prvi puta da će Savom ploviti neretvanska lađa.

Ekipa trenutno broji 15 članova, uglavnom sastavljena od bivših i sadašnjih sportaša, spremnih na veće napore, jer znamo da sama utrka iznosi 22,5km što je malo više od 2 sata visokointenzivnog veslanja. Ima tu i poznatih brodskih sportaša, a jedan od njih je svakako trkač Dejan Radanac, tu je i golman Marsonije Ajdin Memović.

Uprava i članovi udruge lađara Marsonia koriste priliku zahvaliti ekipi koja je posudila svoju lađu, zatim lađarima Rogotina, njihovom predsjedniku Slavenu Grgurinoviću i kapetanu ekipe Ivanu Šunjiću na veslima koja su ustupili na privremeno korištenje, upravi naše udruge na čelu sa predsjednikom Sašom Puačom koja je odradila veliki dio posla kako bi omogučila sve potrebne uvjete za početak priprema, kajak kanu klubu Marsonia na ustupanju splava za potrebe treninga, firmi Oriolik d.d. iz Oriovca i direktoru g. Stjepanu Pišoniću na izradi podmetača za sjedenje u lađi, braći Miroslavu i Ivanu Mičeviću na "spuštanju" lađe od Migalovaca gdje je izvršen istovar pa do splava, ističu u Udruzi lađara Marsonia.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija