Jubilarna 10. Fišijada u Sibinju ove je vruće subotnje večeri privukla nekoliko tisuća posjetitelja iz svih krajeva Slavonije i 28 natjecatelja u borbi za najukusniji fiš paprikaš. Domaćini, Sportsko riblovna udruga Petnja i Općina Sibinj još su jednom nadmašili sva očekivanja, pripremivši za sve više od tonu i pol ribe na razne načine: 1200 pola šarana na rašljama, oko 300 "šaranskih potkova", te 200 litara fiša, kojega su dijelili svim posjetiteljima.
Svake godine kotlići su sve bolji. Fiš majstori ne otkrivaju male tajne, ali ipak pokazuju umijeće pripreme ribe u paprikašu. "Šaran, som, smuđ - najbolji izbor ribe za fiš paprikaš. ovisno o količini ribe, treba balansirati i vodu i temeljac i začine, najviše koristimo domaću, baranjsku papriku. A najbitniji sastojak je ljubav prema kuhanju", kažu fiš majstori.
Nijanske su odlučivale o tome koji će fiš biti najukusniji. Pet ih je nagrađenih, po odluci tročlanog ocjenjivačkog suda. Pobijedio je Danijel Boranić iz Oriovca! Drugo mjesto osvojio je Pavo Bodlović iz Sibinja, treće pak Marijan Roginić iz Oriovca. Četvrtu nagradu dobio je Tomislav Radičević iz Male Kopanice, a petu Damir Halužan iz Brodskog Stupnika.