U Oriovcu rekordnih 166 uzoraka vina; šampionsko - graševina iz Kaptola

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se 3. lipnja u oriovačkom parku, na 19. Orioviti i Fišijadi Općine Oriovac.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.06.2017


 Organizaciju tradicionalne gastro turističke manifestacije ocijenjivanja, dakako i degustacije mladih vina, i natjecanje u kuhanju fiš paprikaša zajedničkim snagama potpisuju Udruga vinogradara i voćara općine Oriovac i Športsko ribolovna udruga Šaran. Oboren je rekord: 166 uzoraka vina, što domaćih, što vinara iz četiri europske zemlje. No, šampion je samo jedan – Graševina iz Kaptola Hrvoja Pavlovića. U kategoriji crnih vina najboljim je proglašena Frankovka iz Zoljana kod Našica. Osim iz brojnih hrvatskih županija, vina iz Makedonije, Slovenije, Mađarske i BiH – Orioviti već drugu godinu daju predznak međunarodne manifestacije. 

 
A oriovačkom fišijadom otvorena je još jedna sezona natjecanja u kuhanju ribljeg paprikaša. Zamirisalo je iz 30 kotlića. Najukusniji je ponovno skuhala ekipa iz Velike Kopanice predvođena Josipom Antolovićem. 
 
Teško bi Oriovita dosegla ovakvo visoku razinu organizacije bez potpore Općine Oriovac i Brodsko posavske županije. U okviru Oriovite, održan je i tradicionalni gospodarski sajam lokalnih OPG-ova. Sedamnaest izlagača ponudilo je posetiteljima svoje domaće proizvode i rukotvorine. Nije nedostajalo ni pjesme ni folklora, zahvaljujući oriovačkom KUD-u Luka Ilić Oriovčain. Visoko je podignuta ljetsvica organizacije, kažu domaćini, svjesni da ih slijedeće godine očekuje jubilarna 20. Oriovita s još većim izazovima. 
 

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana