Vijesti

U nedjelju svečano otvorenje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

U nedjelju svečano otvorenje manifestacije „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“

 Ove godine brojimo pola stoljeća od početka obilježavanja manifestacije što dovoljno govori o njezinoj dugoj tradiciji i važnosti u Slavonskom Brodu. U prošloj godini zbog epidemije nije bilo moguće organizirati održavanje manifestacije. Međutim, ove godine pripremljena su brojna iznenađenja koja će zasigurno oduševiti kako najmlađe Brođane i njihove obitelji, tako i sve ostale generacije.

Gradske ustanove u kulturi priredile su zanimljive sadržaje u okvirima epidemioloških mjera, a puno sadržaja organizirano je i virtualno. Kako nije bilo moguće realizirati popularnu predstavu u dječjoj izvedbi s obzirom na epidemiološke mjere, ove će godine u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ biti odrađene predstave profesionalnih kazališta jer je njima dopušten rad.

Najveći park u Slavonskom Brodu (park Klasije) omogućit će jedinstveni doživljaj bajki svojom preobrazbom u Šumu Striborovu. Tako će već od nedjelje (18. travnja), točno na Ivanin rođendan, građani moći ušetati u djelić atmosfere Ivanine Šume Striborove i uploviti u „Svijet bajki“.

Istoga dana, od 18. travnja pa sve do petka 23. travnja od 11 do 13 sati na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić u Slavonskom Brodu utjelovit će se likovi iz Ivaninih bajki. Tako će građani na našem Korzu moći susresti Jagora, Potjeha, Majstora Mrkonju, Kosjenku, itd. koji će građane animirati na razne načine (oslikavanje lica, crtanje i bojanje na papiru, modeliranje likova od plastelina, itd.). Također, s njima će se građani moći i fotografirati te će svi polaznici biti darivani i paprenjacima u obliku brodske Tvrđave, a sve će biti organizirano sukladno epidemiološkim mjerama.

Program otvorenja Dječjih svečanosti „U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić“ održat će se u nedjelju, 18. travnja 2021. godine u 17 i 30 sati podizanjem zastave manifestacije te polaganjem vjenčića kod Ivaninog spomenika, a zatim se program nastavlja u Kazališno-koncertnoj dvorani „Ivana Brlić-Mažuranić“ predajom ključa grada djeci te izvedbom kazališne predstave „Šuma Striborova“ s početkom u 18 sati.

Sve informacije, kao i cjelokupan program, objavljeni su na službenim stranicama manifestacije: www.usvijetubajki.org, a ovogodišnji program možete pogledati i u nastavku:

Program Dječjih svečanosti  "U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić"

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija