U nedjelju početak nove kajakaške sezone

U nedjelju, 6.travnja u Zagrebu na jezeru Jarun, održat će se prvenstvo Hrvatske u maratonu za juniore i seniore.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 04.04.2014


Juniori će veslati disciplinu od 15 kilometara dok seniore očekuje 5 kilometara dulja staza, odnosno utrka na 20 kilometara  Ukupno će se veslati 10 utrka (5 juniorskih i 5 seniorskih), a nastup je potvrdilo ukupno 104 sportaša iz cijele Hrvatske. Nastupiti će sva tri kluba iz Brodsko-posavske županije, K.K.K. Marsonia i K.K.K. Olimpik iz Slavonskog Broda te K.K.K. Oriolik iz Slavonskog Kobaša.

Svakako će najviše pažnje privući utrke u seniorskoj konkurenciji gdje bi sudeći po broju prijavljenih sportaša moglo biti najzanimljivije. Favorit za ekipni naslov seniorskog prvaka države svakako će biti Zagrebački K.K.K. Matija Ljubek dok dobre šanse imaju pojačana ekipa K.K.K. Belišća i brodski Olimpik.

Inače Olimpik putuje sa ukupno 21 sportašem, a glavne uzdanice u seniorima biti će Marin Lipovac i Mario Ivić u kajaku jednosjedu, braća Marko i Ivan Lipovac u kajaku dvosjedu te Davor Barišić i Antonio Martić u kanuu dvokleku. U juniorskoj konkurenciji bi glavnu riječ trebali voditi Matija Ljubek - Zagreb te dva brodska kluba Marsonia i Olimpik.

Pojedinačno svakako treba istaknuti Antuna Novakovića u kajaku, Emila Barišića u kanuu i Brigitu Bakić u ženskom kajaku koji će predstavljati Olimpik. Samo dan ranije i mlada ekipa Olimpika će imati otvorenje kajakaške sezone, naime David Aračić, Monika Pleša, Ivan Pleša i Sara Čubrilo pod vodstvom Zlatka Stanića i Slavka Lipovca putuju u Bezdan (Srbija) gdje se održava međunarodna regata na 2 kilometara.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod