U listopadu Festival tamburaške i zabavne glazbe BROD 2013.

Ove jeseni uživat ćemo u vrhunskom glazbenom događaju na "Festivalu tamburaške i zabavne glazbe Brod 2013.".

Autor: BrodPortal | Datum objave: 09.08.2013


Trodnevna manifestacija održat će se u Slavonskom Brodu od 17.do 19. listopada 2013. u dvorani "Vijuš". Festival je podijeljen u dva dijela,  glazbeni i sajam jela i pića spravljenih po tradicionalnim receptima.

Glazbeni dio počinje 17.10. kada će se ispred dvorane održati mini fest na kojem će nastupiti najmlađi glazbenici i natjecati se za nastup na glavnoj pozornici glavnog dijela festivala.

Taj isti dan počinje i sajam jela i pića spravljenih po tradicionalnim receptima. Sajam traje do kraja festivala, a ulaz na mini fest i sajam je slobodan, a posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim delicijama. Sajam će se također održati ispred dvorane Vijuš.

Glavni glazbeni program festivala održava se 18. i 19. 10 kada će nastupiti brojni izvođači natječući se za prestižne nagrade u raznim kategorijama.

Festivalsko vijeće imenovalo je Željka Zovko - Čoko umjetničkim direktorom prvog festivala.

"Kada jedan grad ima toliku tradiciju, kad ima toliko dobrih glazbenika i glazbenih sastava u svim glazbenim smjerovima, onda taj grad zaslužuje festival svaki dan. Tambura je u duši svakog Brođana i svakog onog koji je ikada bio ili živio u gradu na Savi. Glazba je ono što te ljude spaja ili razdvaja kao i rijeka koja teče i donosi dobro, a odnosi loše. Ovim festivalom ćemo pokušati još jednom vratiti pjesmu u Vaše duše i zajedno s Vama uživati u ovom događaju te odnijeti loše i dovesti dobro", ističu organizatori festivala.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

Memorijalni turnir u Ruščici ove godine doživjet će svoje 30. izdanje

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana