U Galeriji Rub radove izložio Zlatko Kozina

U Galeriji "Rub" izložbu pod nazivom "Aproprijacija 4.0" otvorio je brodski autor Zlatko Kozina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.04.2021


 Izložba nudi uvid u protekle tri godine stvaralaštva ovog autora, a nudi geometrijsku apstrakciju, ekspresionizam, enformel i figuraciju. Misaono i likovno promišljeni humor tek je jedna od odlika rada ovoga akademskog autora.

O najnovijim likovnim radovima Zlatka Kozine osvrt je dao i profesor Krešimir Purgar prodekan osječke Umjetničke akademije. Za njega autorova je intencija ironija na hiperprodukciju tzv. art-izdavaštva. Tvrdi: Kozina kao da postavlja pitanje koliko elementarnog znanja moramo posjedovati o umjetničkoj slici da bismo doista mogli tvrditi da je razumijemo, a s druge strane kako povezati sliku i tekst izvan uobičajene podjele funkcija.

Iza Kozine su uz brojne izložbe i dvije objavljene knjige. Zlatko Kozina rođen je u Slavonskom Brodu, a nakon završenog Filozofskog fakulteta u Rijeci radi kao profesor likovne kulture u obje brodske gimnazije. Od 2015. godine stalni je docent Umjetničke akademiji u Osijeku, danas i voditelj Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti. Iza njega je desetak samostalnih izložbi, te brojne skupne gdje se osim kao autor radova pojavljuje često kao kustos i autor predgovora u katalogu. 

 

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod