U brodskoj bolnici spremni na treći val koronavirusa

Treći val koronavirusa u punom je jeku. Epidemiološke brojke unazad nekoliko tjedana, povećavaju se. Pritisak na zdravstveni sustav polako se osjeća i u brodskoj Općoj bolnici, a kapaciteti se proširuju za potencijalni priljev većeg broja pacijenata u težim stanjima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.04.2021


 Uz prostor i zdravstvene radnike, priprema se i oprema. Bolnica je unazad godinu dana intenzivno radila na nabavi novih prijeko potrebnih aparata. Tako je tu i veći broj respiratora i to za najteže bolesnike, a kojima je potrebno mehaničko disanje.

No, ravnatelj bolnice posebno se zahvaljuje djelatnicima jer kako i sam kaže, dodatna oprema nema učinka ako nema stručnog kadra koji će s njom raditi. 

Zbog loše epidemiološke situacije, uvode se strože mjere. Od ponedjeljka pooštrene su one u četiri županije. Od danas Primorsko-goranska županija ide u totalni lockdown. Iako situacija nije dobra, postojeće mjere na području Brodsko-posavske županije neće se mijenjati. 

Od danas školske klupe sjedaju svi učenici na području županije. Iako su neke poput Bjelovarsko-bilogorske produžile mjere u školama, a čiji učenici idu po modelu C, to jest, online. U Brodsko-posavskoj županiji tu opciju još uvijek ne razmatraju.

U tjednu koji je počeo najavljeno je i prvo pravo masovno cijepljenje u županiji. Zaključno s 8.travnjem cijepljeno je u Hrvatskoj nešto više od 440 000 osoba. Ovaj tjedan pristižu i prve doze Johnson&Johnson cjepiva, a hoće li biti strožih mjera ili ne, prvenstveno ovisi o nama i našem odgovornom ponašanju.

 

Zadnje vijesti

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, četiri preminule osobe od Covid-19

Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić