Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Grad Slavonski Brod u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom (ZEZ) pokrenuo je u lipnju ove godine kampanju „Slavonski Brod, uključi se u sunce!“ u sklopu koje su se građani mogli prijaviti za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta solarne elektrane za kućanstvo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.09.2022
Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima


 Natječaj je bio otvoren od 1. do 15. srpnja 2022. godine, a prijavitelj od Grada dobiva sufinanciranje glavnog projekta u iznosu od 80 % ukupne cijene glavnog projekta (trošak za građane time je 625 HRK, s uključenim PDV-om). Grad će sufinancirati izradu 30 glavnih elektrotehničkih projekata (u tijeku su rokovi za podnošenje žalbi), a na spomenuti natječaj prijavilo se 36 građana.

Trenutno se glavni elektrotehnički projekti izrađuju i isporučuju prijaviteljima koji su ostvarili pravo sufinanciranja što znači da će 30 građana Slavonskog Broda uskoro biti spremno aplicirati svoju prijavu na Javni poziv Fonda za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane.

Grad Slavonski Brod na ovaj način građane potiče na korištenje lokalno dostupne i obnovljive energije, a time i pomaže otpornosti građana na aktualne i buduće promjene na tržištu električne energije. 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto