Show

Tri izleta za samo jedan vikend

Tri izleta za samo jedan vikend

Foto galerija

 Prvi izlet - Danas je održan relativno lagani i rekreirajući izlet na Češljakovački vis iz Kaptola. Vodič ovog izleta Višeslav Turković odabrao je namjerno ovu ne markiranu trasu te je grupu vodio napamet i uz pomoć GPS-a. Automobile ostavili su negdje u poljima pred ulazak u šumu, a onda su nastavili pješice u smjeru navedenog vrha. Koristili su se nemarkiranim šumskim putevima, pošto na ovom dijelu Papuka ne postoje planinarske staze. Osim intuicije i dobrog poznavanja šume, za pomoć im je služila i moderna tehnologija te su koristili GPS s mobitela, kako bi se usmjerili dok su hodali gusto obraslom šumom. Uglavnom nisu previše lutali, već su se relativno brzo našli na Češljakovačkom visu (825 mnv), vrhu KT HPO 1.4.  Ondje su zatekli hrpu izletnika iz raznih planinarskih društva s drugih područja R.H. te su s njima razmijenili utiske i uputili ih na neke zanimljive destinacije našeg kraja. Poslije odmora napravili su zajedničku fotografiju i krenuli složno natrag. Povratak je bio mnogo brži pošto više nije bilo značajnih uspona, već se staza uglavnom kretala nizbrdo. Stigavši u Kaptol popili su popodnevnu kavicu i krenuli put kući.

Drugi izlet - U popodnevnim satima HPD Gojzerica Požega odazvala se križnom putu u Požeškoj Koprivnici. Kao i svake godine vodič ovog izleta bio je Vlado Crnković, član Upravnog odbora i vodič HPD Gojzerica Požega, inače stanovnik grada Pleternice. Ovaj zanimljiv vjerski pohod, vodi od Požeške Koprivnice do brda Klikun. Svake godine održava se u rujnu i planinari HPD Gojzerica Požega redovno ga pohode te su se tradicionalno odazvali i ove godine. Sve je započelo na prvoj postaji na početku sela, a završilo je na posljednjoj na brdu Klikun iznad Pleternice. Domaćini su za umorno hodače osigurali lagani objed i piće za okrijepu, a nakon toga slijedio je povratak. Dok su se ostali vraćali kući vozilima, planinari su krenuli u suprotnom smjeru preko Požeške gore, put Požege. Nakon dugog i iscrpnog povratka, u Požegu su se vratili u kasnim večernjim satima. Umorni od pohoda rastali su se u dobrom raspoloženju i krenuli svojim kućama.

Treći izlet - Klek i Samarske stijene (16.-17.09.2023. godine) - vodič i organizator Boro Jukić. Za ovaj izlet izvješće tek slijedi, nakon njihovog povratka s puta i kad se dojmovi slegnu. Za sada vam možemo ponuditi samo jednu fotografiju ove vesele ekipe, koju su nam poslali s Ratkovog skloništa.

Idući vikend HPD Gojzericu očekuje također tri izleta, od toga jedan na Prenj u BiH i dva gostovanja prijateljskim planinarskim društvima na području Slavonije.

izvor: HPD Gojzerica Požega

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija