Tri dana pjesme, nota i estradnih zabavljača

Više od 150 skladbi pristiglo je na natječaj ovogodišnjeg Glazbenog festivala Slavonije u Požegi, a stručno je žiri nakon preslušavanja izabrao njih šezdesetak. Sve odabrane skladbe bit će izvedene na tri festivalske večeri 29., 30. i 31. kolovoza na požeškom Trgu Svetoga Trojstva u Požegi.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 23.07.2013


Koncepcijski, taj tradicionalni požeški festival ostaje kao i prethodnih godina: polufinale 29.kolovoza večer rezervirana za tamburaške pjesme, u petak 30.kolovoza je Večer pjesme i vina i izvode se zabavne melodije, 31.kolovoza je završna, finalna, večer tamburaških pjesama, a zadnjega festivalskog dana bit će Smotra folklora pod nazivom „Oj Požego sve ti je na glasu“.

Kao i ranijih godina, i ove godine požeški će festival okupiti brojna poznata imena hrvatske estrade. Na zabavnoj večeri će, uz ostale, zapjevati Miroslav Škoro, Minea, Bosutski bećari, Gazde, Antonija Šola, Igor Delač, Bekrije, Žiga, Prijatelji, Džentlmeni i drugi, uz Štefa Jeršeka, Ćiru Gašparca, Fijaker, Širok šor, Slavonske dukate, Patriju, Zvona i druge na pozornici uz tambure zapjevati i Zadranin Zoran Jelenković. Najavljena je i objava tri albuma sa svim skladbama, u Požegi će se tijekom festivala održati i niz pratećih priredbi, poput fišijade, predstavljanja spotova i albuma.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Nogometaši BONK-a iz Bebrine uoči nove sezone

Proslava sv. Ane umjesto u Tvrđavi ove godine u dvorištu "Male crkve"

U Brodu se ponovno tresla zemlja

FOTO GALERIJA

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod

Otvorena preuređena streljana