Traminac Iločkih podruma šampion Oriovite 2021.

Oriovac, poznati vinarski i vinogradarski kraj, u subotu 5. lipnja po 23. puta bio je središnje mjesto okupljanja brojnih vinara, vinogradara i ljubitelja dobre vinske kapljice, a sve u sklopu tradicionalne Oriovite u organizaciji Udruge vinogradara i voćara Općine Oriovac i TZ Meridiana Slavonica.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.06.2021


 Ovo je jedna od najuspješnijih i najposjećenijih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske koja je Oriovcu vratila ruralni turizam. Marija Milašin, predsjednica Udruge vinogradara i voćara Oriovca, istaknula je kako je ovo 6. po redu međunarodna manifestacija ocjenjivanja vina na kojoj je bilo 117 različitih uzoraka vina od kojih 25 ocijenjeno zlatnim bocama, a to je svakako izvrstan rezultat. Vina su ocjenjivali vrsni enolozi, a uspješnim vinarima pokazali su se i oni s naših područja. Šampion 23. po redu Oriovite, koja je okupila brojne vinare iz cijele Slavonije, je predikatno vino izborne berbe bobica Traminac Iločkih podruma iz 2017. godine. U ruke Iločkih podruma otišla je najveća nagrada iako njihova vina osvajaju priznanja i na velikim natjecanjima, istaknuli su kako rado dolaze u Oriovac. Zlatnu bocu sa svojom graševinom iz 2020. g. osvojio je Franjo Knežević iz Vranovaca. Nagrade su otišle i vinarima iz Požeške kotline, te je vinarija Kaptol osvojila nagradu za prošlogodišnju graševinu, a u ruke vinarije Markota otišle su četiri zlatne boce.

Podršku cjelokupnoj manifestaciji pružili su župan Danijel Marušić i zamjenik Marko Šimić koji su uručili diplome pobjednicima ovoga natjecanja. Župan Marušić čestitao je svima onima koji su dobili nagrade i istaknuo kako mu je osobito drago što ljudi nisu prestali proizvoditi dobro vino te se njima možemo ponositi.

Brojni posjetitelji manifestacije mogli su u subotu uživati ne samo u okusima vrhunskih vina već i u bogatoj gastronomskoj ponudi uz melodiju Stanka Šarića iz Najboljih hrvatskih tamburaša, TS Lengera iz Davora i klape Kampanel.

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina