Vijesti

Tko je fra Gabrijel Bošnjak, novi franjevac koji će u nedjelju slaviti mladu misu u rodnoj župi u Vrpolju?

 Ovoga ljeta zaređen je za svećenika. I u nedjelju, 19. srpnja – slavit će svoju mladu misu u rodnoj župi sv. Ivana Krstitelja u Vrpolju. Tko je novi franjevac – Gabrijel Bošnjak?

Rođen je godine 1989. u Slavonskom Brodu. Nakon završene osmoljetke u Vrpolju i srednje Tehničke škole u Slavonskom Brodu, u Osijeku je završio preddiplomski studij elektrotehnike. Za vrijeme studija u Osijeku je upoznao kapucine i franjevce i oduševio se za bratski život u redovničkoj zajednici. Tako je franjevačku formaciju počeo prije osam godina u Samoboru, novicijat nastavio u Rijeci, a potom i studij teologije, prve dvije  godine u Zagrebu, a potom još tri u Svetoj Zemlji. U Jeruzalemu je godine 2019. zaređen za đakona, a 2020., u lipnju u Mariji Bisrici i za svećenika. 
 
'Velika mi djela učini svesilni' – riječi su Marijina hvalospjeva koje je fra Gabrijel odabrao za geslo svoje mlade mise u nedjelju 19. srpnja. Slavlje počinje roditeljskim blagoslovom u 10.30 sati, a nastavlja se svečanom povorkom prema župnoj crkvi gdje u 11.00 počinje misa, pod šatorom u crkvenom dvorištu. Slavlje je to kojemu se 
 posebno raduju mladomisnikovi roditelji, brat i sestre. 

Kad im je sin Gabrijel rekao da je odlučio poči za Kristom, kaže majka Katica Bošnjak, bilo je i sreće i ponosa, ali i one ljudske zabrinutosti, pa su mu savjetovali neka prvo završi studij, diplomira i potom pođe u samostan. Tako je fra Gabrijel i učinio. 
 
A kako je žetva velika a radnika na njivi Gospodinovoj malo – valja, kaže fra Gabrijel - moliti Gospodara žetve da pošalje još radnika – mladih koji će se odazvati na poziv za svećeništvo ili redovništvo. Potica za promišljanje o tome možda baš nekome bude i Gabrjielova mlada misa u nedjelju u Vrpolju. 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija