Teška povratnička sezona u Prvoj županijskoj ligi za Gardun iz Garčina

Ove zime u Nogometnom klubu Gardunu iz Garčina bilo je promjena u svim segmentima.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.04.2021


 Zeleni su se nakon 13 godina vratili u Prvu Županijsku ligu, ali jesen za njih u skupini istok nije bila previše uspješna. Imali su problema i s pandemijom, pa su im oduzeta 2 boda tako da su u nastavak sezone krenuli s - 2 boda. U stanci između dvije polusezone u klubu je došlo do promjene predsjednika pa je tako na funkciji prvog čovjeka kluba sada Jure Nejašmić. Tu je i novi trener Mladen Ivanković koji je svjestan da će biti jako teško stići klubove koji su ispred njih, a to su: Perkovci, pa Graničar iz Slav. Šamca i Sloga iz Vrpolja koja im bježi velikih 14 bodova. Do pretposljednjih Perkovaca ih dijeli 10 bodova, dok je pred njima još 10 utakmica.

U klubu su se okrenuli i radu s mladima pogotovo u Školi nogometa Sportiva koju vodi Kristian Šimić. Imaju limače koji su nešto mlađi od izlaznog godišta i njih pripremaju za naredne sezone.

U Gardunu ako već nije dobar rezultat seniorske ekipe mogu biti ponosni na uvjete koje imaju. Rasvjeta je bez dvojbe najbolja u županiji tako da trener Ivanković treninge obavlja u noćnom terminu, a tada ima gotovo sve igrače na okupu.

Svi ti uvjeti koji su stvoreni u Garčinu omogućili su da u Školi nogometa Sportiva ima 50 polaznika koji dolaze iz svih okolnih mjesta s područja općine. Tako Kristian Šimić ima djecu koja osim Garčina dolaze iz: Sapca, Zadubravlja, Bickog Sela, Selne, Trnjana, Klokočevika i Vrhovine.

U prva 2 kola nastavka natjecanja redizajnirani Gardun je na svom terenu protiv Graničara iz Klakara odigrao bez golova 0:0, da bi u narednom kolu u Starom Topolju kod Omladinaca bilo također bez pobjednika 1:1. Na taj način Zeleni iz Garčina izašli su iz minusa od – 2 boda te su se prošli vikend nadali prvoj pobjedi. Međutim, u utakmici protiv Sloge iz Jaruga ona je izostala te su gosti slavili sa 4:2. U klubu nemaju imperativ ostanka u ligi, već će do kraja prvenstva ako ga ne prekine pandemija pokušati osvojiti što više bodova. Hoće li to biti dovoljno kako bi zadržali status županijskog prvoligaša, o tome se previše ne opterećuju.

Trener Ivanković ovo proljeće iskoristit će kao pripremu za novu sezonu u kojoj će se Gardun ako ispadne iz Prve Županijske lige pokušati što prije u nju vratiti.

Zadnje vijesti

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

Teško ozlijeđen 53-godišnjak prilikom slijetanja s autoceste

Policijski službenici vrlo brzo pronašli i uhitili mlade provalnike

VIJESTI

Rezultati poslovanja poduzetnika

Najveće prihode ostvario ĐĐ TEP, a najveću dobit ĐĐ Montaža

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić