Sport

Teška jesenska sezona za odbojkašice Posavine Brod

 Uz AOK Osijek, odbojkašice Posavine Brod jedine su u ligi odigrale svih 11 utakmica, dok pojedini klubovi nisu odigrali i do 3 susreta. Stoga ljestvica nema realan omjer, međutim, na njoj se odbojkašice Posavine Brod nalaze na 9. mjestu od 12 klubova s 8 bodova. Bod iza njih je treća ekipa ŽOK Osijeka, dok su na začelju s 3 boda požeška Vallis Aurea i AOK Osijek. Djevojke trenera Miloševića u 11 utakmica zabilježile su dvije pobjede te imaju 9 poraza. Do Belišća koje drži 7. poziciju dijele ih 4 boda.

U svih ovih 11 utakmica odbojkašice Posavine Brod u niti jednoj nisu nastupile u istoj postavi. Trener Željko Milošević stalno je rotirao djevojke i tražio im najbolje pozicije u ekipi kako bi one dale svoj maksimum. Obje pobjede zabilježene su na domaćem terenu i to prvo s 3:0 protiv AOK Osijeka, a onda i s 3:1 nad Vallis Aureom iz Požege. Od 9 poraza 2 su bila s minimalnih 3:2 i to u Osijeku kod Linge i na domaćem terenu s Našicama. U ta 2 poraza s 3:2 osvojen je po 1 bod, dok je tijekom ove polusezone trener Milošević davao prigodu i mladim djevojkama poput Ive Rašić.

Za drugi dio sezone odbojkašice Posavine Brod nadaju se još boljim igrama i rezultatima te vjeruju da se situacija s covidom neće pogoršati te im prekinuti prvenstvo. Najvažniji je broj termina za treninge jer od toga sve kreće.

Odbojkašice Posavine Brod stanku u prvenstvu Prve B lige – istok imat će sve do veljače sljedeće godine. Tada ih 5. 2. očekuje prvo kolo u nastavku sezone i gradski derbi protiv Kolonije koja se nalazi na vrlo dobrom 5. mjestu s pozitivnim omjerom od 6 pobjeda i 4 poraza.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija