Vijesti

Susret mladih na Jadranu

Susret mladih na Jadranu

 Sedmodnevna Erasmus Plus razmjena mladih 3D dijalog o budućnosti Europe održava se u prostoru županjskog Crvenog križa u  Rogoznici. Četrdeset i tri sudionika su prispjela iz sedam europskih zemalja: Bugarske, Češke, Grčke, Francuske, Hrvatske, Poljske i Španjolske.

Svrha istraživanje ovog susreta i razmjene mladih je osnaživanja europskog građanstva i poticanja mladih na uključivanje u demokratski život na svim razinama - lokalnoj, nacionalnoj i europskoj.

Mladi su raspravljali  o položaju mladih i politici prema mladima u svojim lokalnim zajednicama pa potom zaključke predstavili cijeloj skupini. Na takav način su se upoznali s različitim statusima, potrebama i problemima mladih s kojima se suočavaju, spoznali što im je to zajedničko, a što različito te što im je činiti kako bi unaprijedili svoj položaj i učinili buduću Europu boljom i ljepšom.

Debate i dijalozi koje vode pomažu im istražili koncept europskog građanstva, razumjeti i poštivati unutarnje razlike, pronaći načine za aktivnije uključivanje u društvene promjene, razvijati vještine rasprave i argumentacije te partnerske suradnje sa svim zainteresiranima za rješavanje problema koji se tiču mladih, ali su i svegenaracijska obveza.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija