Stvarnom nastavom stvoriti proizvod za lakši izlaz na tržište

U brodskoj Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u petak predstavljen je vrlo zanimljiv i rijedak ali nadasve koristan projekt, riječ je o projektu Interdisciplinarnog kurikuluma hrvatskih srednjih strukovnih škola.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 16.10.2015


 Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, a ostali projektni partneri su Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i Srednja škola M. A. Reljković Slavonski Brod, te softversko poduzeće Evolva d.o.o. Projekt se provodi u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, a ukupna vrijednost projekta je oko 2,2 milijuna kuna.

-Projekt je zamišljen tako da se ove tri škole ne povežu samo na ovom projektu, nego i trajno, a utemeljeno na razvoju novog proizvoda. Srednja škola M.A.Reljković će proizvoditi proizvode od voća i povrća, škola u Splitu će ga dizajnirati a škola u Varaždinu će ga marketinški obraditi i staviti na tržište. To je nešto posve novo u povezivanju škola u Hrvatskoj, ovaj projekt će biti kvalitetan i vjerujemo da će naši učenici biti  spremniji za izlazak na tržište rada-rekla je Katica Kalogjera-Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin.

Ravnatelj splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Ivan Kovačević ističe kako je počašćen što je došlo do ovakvog povezivanja hrvatskih škola. 

-Mi ćemo dizajnirati znak ili logotip proizvoda, primjerice soka, i na svoj način pridonijeti da se to plasira i proda na tržištu. Ovo bi trebao biti ogledan primjer kako trebaju zajedno djelovati i druge hrvatske škole-kazao je Ivan Kovačević.

Domaćinu skupa Vladi Prskalu, ravnatelju Srednje škole M.A Reljković, također nije preostalo drugo nego iskazati zadovoljstvo pokretanjem u praksi ovog vrlo značajnog projekta. 

-Sa našim projektnim partnerima nastojali smo stvoriti jedan tim eksperata iz ove tri škole da bi nastavu iz ovog područja digli na višu razinu i da bi kvaliteta rada nastavnika i učenika došla u prvi plan. Kupili smo opremu da bi se taj kurikulum u obrazovnom procesu pokazao kao rezultat našeg rada, kroz stvarnu nastavu stvoriti vrhunski proizvod, rime se mijenja klima rada nastavnika i učenika jer se stvara proizvod za tržište-rekao je Vlado Prskalo.

 

Zadnje vijesti

Čuvajte se vrućine, usred smo toplinskog vala

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

Sutra obilježavanje Svjetskog dana glazbe

NAJČITANIJE DANAS

Međunarodni festival tamburaških pjesama

Pleterničanka Ana Baketarić pobjednica Zlatnog glasa zlatne doline, požeški TS Paori osvojili publiku

FOTO GALERIJA

Sjećanje na djecu poginulu u Domovinskom ratu "Mali križ - velika žrtva"

Završio 5. VukovART: Vukovarsku galeriju obogatilo deset vrhunskih street art djela

Obilježen Dan Općine Okučani

Tisuće hodočasnika na slavlju svetkovine svetog Antuna u Podvinju

Srebrni jubilej građenja žive Crkve u brodskoj župi Bezgrešna Srca Marijina