Vijesti

Studiraj i stekni iskustvo u Norveškoj, osiguraj posao u Đuri

Studiraj i stekni iskustvo u Norveškoj, osiguraj posao u Đuri

Prošlogodišnji dobitnici stipendija, Krunoslav Holjevac i Bruno Pešec, upravo su se vratili u Hrvatsku nakon završenog semestra u Norveškoj i puni su pozitivnih iskustava. Holjevac je bio iznenađen „kvalitetom našeg teoretskog znanja koje je možda čak i bolje od njihovog, ali vidljivi su zaostaci u praktičnim zadacima koje oni obavljaju svakodnevno.“

Ovaj program stipendiranja jedinstven je po tome što se uz samu stipendiju, izvrsnim studentima omogućuje i pohađanje nastavnog semestra na prestižnom norveškom sveučilištu, te obavljanje stručne prakse u globalnoj, visokotehnološkoj tvrtki Kongsberg. Također, nakon stjecanja neprocjenjivog iskustva, stipendiste čeka osigurano primjereno radno mjesto u Đuro Đaković grupi.

Studenti se natječu za stipendiju i iznosu od 60.000 norveških kruna koje pokrivaju troškove puta, smještaja, prehrane, boravišne dozvole, te džeparca. Po dolasku u Hrvatsku, studenti će dobiti još 19.000 kuna stipendije do kraja studija.

„Ponosni smo što sudjelujemo u ovom programu. Za obje kompanije iznimno je važno privući zaposliti najbolje stručnjake, a ovaj program stažiranja upravo to nam i omogućuje.“ Izjavila je Gro Langaas Jensen, viša savjetnica za ljudske potencijale u Kongsbergu. Tomislav Mazal, član uprave Đuro Đaković grupe, složio se s kolegicom i zaključio da će ovakva vrsta suradnje samo pomoći u razvoju prema vodećoj industrijskoj grupaciji.

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija