Što Brođani čitaju ovoga ljeta?

Dugo, tople dane, brojni Brođani krate uz knjigu. Ekipa Dnevnika SBTV-a provjerila je koji su najčitaniji naslovi ovoga ljeta, ali i kakve aktivnosti tijekom ljetnih mjeseci nudi Gradska knjižnica u Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.07.2021


 Prostori Gradske knjižnice mnogima su zamjena za odlazak na odmor. Pojedincima je knjiga zamjena za plažu i more, ali i oni koji putuju na godišnji odmor, prije polaska često svrate upravu u Gradsku knjižnicu.

Da brojni Brođani bez dobre literature ne mogu potvrdila je i prošla godina. Prošloga srpnja gradska knjižnica zabilježila je rekordan broj posudbi, jer zbog epidemije, svi su se, navodi ravnateljica, poželjeli čitanja. Na ovim policama, nešto za sebe može pronaći svatko, ali neki naslovi ipak su popularniji od drugih. Kada je strana literatura u pitanju, posuđuje se serijal od sedam knjiga Lucinde Riley, roman "Moja Aljaska" Kristin Hannah i knjiga Elene Ferrante "Lažljivi život odraslih".

Od domaće književnosti, s druge strane, ističe Bobovečki, prema Katalogu Gradske knjižnice, čita se gotovo sve. Top tri naslova su  roman Zoran Ferića "Putujuće kazalište", novi roman Pavla Pavličića "Tajna zanata" i "Krivi broj" Inne Moore.

Dugi, topli dani krate se knjigom, a oni najmlađi moći će ih popuniti i brojnim aktivnostima koje će Gradska knjižnica provoditi u danima koji dolaze. Osmišljeni su brojni sadržaji, u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani. Svakog dana, na programu je nešto novo.

Uz pozive za sve zainteresirane da ih posjete, iz Gradske knjižnice poslali su i jednu poruku. 

"Knjiga nas čini boljim ljudima, ona nas čini humanijima, ona uspostavlja neke međuljudske, pomaže nam da rastemo, uživamo, sazrijevamo, da spoznajemo neke istine", kaže Ružica Bobovečki, ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod