Sport

Stjepanu Damjanoviću titula na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu BPŽ u standardnom šahu

Stjepanu Damjanoviću titula na Pojedinačnom seniorskom prvenstvu BPŽ u standardnom šahu

 U prostorijama ŠK Đuro Đaković u organizaciji Šahovskog saveza BPŽ i ŠK ĐĐ, od 28.-30.12.2022. održano je 3. pojedinačno seniorsko prvenstvo BPŽ u standardnom šahu.

Tempo igre bio je 1 sat i 30 minuta po igraču plus bonus od 30 sekundi za svaki potez. Odigrano je šest kola po švicarskom sustavu, a nastupilo je 27 igrača iz 7 županijskih klubova.

U posljednji tren zbog raznih obveza i bolesti otkazalo je nekoliko kvalitetnih igrača, čime je prvenstvo prilično izgubilo na kvaliteti. No, bilo je zanimljivih okršaja i napetost je trajala do posljednjeg odigranog  poteza. 

Bila je ovo prilika da mladi igrači protiv onih iskusnijih steknu nova iskustva i zarade koji bod rejtinga za nacionalnu i svjetsku ELO listu. Najmlađoj učesnici Josipi Gašparac svega je 7 godina, a Đaković Ilija sa 82  još uvijek uživa u šahovskim nadmetanjima. 

Nakon 6 kola pobijedio je novi član 1.B ligaša ŠK ĐĐ,  jedan od najboljih hrvatskih juniora,  majstorski kandidat Damjanović Stjepan (17 g.), učenik Obrtničke škole Slavonski Brod  , s 5,5 bodova. 

Na drugom mjestu, također s 5,5 bodova, ali s nešto slabijim dodatnim kriterijima,  je Vranjić Marko (ŠK Šahovnica Garčin). 

Veoma zadovoljan je veteran Tomac Rudika (ŠK Kopanica , 69)  na trećem mjestu  s 4,5 boda 

Dalje slijede:

4.-5. Grgić Žarko (Bedem Gornji Bogićevci) i Babler Jan (ŠK  ĐĐ) sa 4 boda.

6.-8. Juranović Ljudevit (Strmac Nova Gradiška, 10 g!) , Tomić Ivan (ŠK Ruščica)  i Pešorda Sebastian (ŠK ĐĐ) s 3,5 boda itd.

Trojica prvoplasiranih  nagrađeni su peharima.

Sudio je županijski sudac Đančević Ivan, povjerenik ŠZŽ Istok.

 
 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija