Sport

Stižu nove potpore ministarstva sportskim klubovima

Stižu nove potpore ministarstva sportskim klubovima

Paraplivački klub Marsonia dobiva 18 tisuća eura državne potpore za sport; Rukometni klub Brod 41 tisuću; Rukometni klub Nova Gradiška 14,9 tisuća; Škola nogometa Željezničar (Slavonski Brod) 18 tisuća; isto toliko Boksački klub Brod i Andrijevački sportski klub iz Gornjih Andrijevaca; zatim NK Psunj iz Okučana  5,9 tisuća, NK Sikirevci 17,7 tisuća, NK Sloga iz Nove Gradiške 17,5 tisuća; Športska udruga gluhih Nova Gradiška 14,4 tisuće; Ženski nogometni klub Marsonia 18 tisuća i Ženski odbojkaški klub Nova Gradiška 11,1 tisuća eura.
 
To su rezultati odluke Ministarstva turizma i sporta raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2024. godini kojom se dodjeljuje 3,42 milijuna eura za 192 sportska programa.
 
Na taj način se osiguravaju uvjeti i potiče bavljenje tjelesnom aktivnošću građana, a posebno djece i mladih. Od 2016. godine sufinancirano je  gotovo tisuću projekata koje provode udruge u iznosu od 13,3 milijuna eura za programe lokalnog sporta.
 
Unazad desetak godina kroz sve te aktivnosti uključeno je u sport oko 430 tisuća građana, od čega 340 tisuća djece i mladih što su konkretni pokazatelji ulaganja Vlade RH u razvoj lokalnog sporta s naglaskom na djecu i mlade.
 
Cilj ovih programa je provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana.
 
Jelenko Topić

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija