Spomen ploče slavonskim junacima postavljene u Slavonskom Kobašu

U povodu Dana općine Oriovac i Dana Brodsko-posavske županije, ovog ponedjeljka u Slavonskom Kobašu otkrivena je spomen ploča slavonskim junacima Mari Margetić, Ivanu Sekuli i Marijanu Terziću, u organizaciji Družbe 'Braća Hrvatskoga Zmaja', Zmajski stol u Slavonskom Brodu i podršku općine.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.04.2022


 Naime, Veliki meštar Družbe Mislav Grgić ispričao je kako današnja udruga građana postoji od 1905. godine, a od samog osnutka do danas- jedan od ciljeva je očuvanje povijesti. U Hrvatskoj danas imaju 19 podružnica, a jedna od njih, upravo ona brodska, na redovnom se sastanku dosjetila troje heroja iz doba Osmanskog carstva koji dosada nisu dobili ovakvu počast.

Naime, profesor Ivan Stipić ispričao je kako o njihovim djelima i zaslugama u čuvanju svog kraja od Turaka učimo iz usmenih pripovijetki i pjesama, a upravo to potaknulo je članove da na ih na ovakav način sačuvaju od zaborava i prenesu znanje na nove generacije, potvrdio je Hrvoje Špicer.

Načelnik Antun Pavetić i predsjednik Općinskog vijeća Matija Josić zahvalili su se Družbi na prepoznavaju zasluga starih Kobašana.

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto