Sport

Solidna sezona za NK Posavac iz Ruščice

Solidna sezona za NK Posavac iz Ruščice

Foto galerija

 Završena sezona u skupini B Druge Županijske lige za nogometaše Posavca iz Ruščice bila je realna s plasmanom na 3. mjesto. Potajna želja bila je pokušati se boriti za naslov, međutim, Podcrkavlje i Graničar iz Brodskog Varoša bili su uspješniji. Upravo je s te dvije ekipe kao i s Podvinjem sastav iz Ruščice vodio borbu za vrh, dok se na kraju Podcrkavlje pokazalo kao najboljom momčadi u skupini B u Drugoj Županijskoj ligi.

U Nogometnom klubu Posavcu iz Ruščice mogu biti zadovoljni sa završenom sezonom u skupini B Druge Županijske lige. Na kraju je osvojeno 3. mjesto s 2 boda iza drugoplasiranog Graničara iz Brodskog Varoša i 4 manje u odnosu na prvaka iz Podcrkavlja. U 22 utakmice momčad koju je vodio Dražen Blekić imala je 14 pobjeda, dvije neodlučene i 6 poraza. Uspješnija je bila jesenska polusezona u kojoj su osvojena 24, a u proljeće 20 bodova. U Ruščici je osvojeno 28, a u gostima 19 bodova, dok je Posavac sa 70 postignutih golova druga najučinkovitija momčad u ligi iza prvaka iz Podcrkavlja.

U prošloj sezoni za Posavac je nastupilo 26 igrača među kojima najviše nastupa i to po 21 imaju Stjepan Božić i Fran Marijanović. Po 20 utakmica odigrali su: Toni Sedlo, Karlo Riđan, Krešimir Liović, Marijan Pilipović i Stjepan Dubinjak. Najviše golova u prošloj sezoni i to po 14 za Posavac su postigli: Krešimir Liović i Toni Sedlo, dok je 11 pogodaka dao Ivan Olić.

Na domaćem terenu Posavac je u Ruščici poražen od sastava iz Podvinja i Brodskog Varoša, dok je bod osvojio Slavonac iz Gornje Bebrine. Momčad Dražena Blekića imala je 6 pobjeda na gostovanjima od kojih je svakako najznačajnija ona u jesenskoj polusezoni u Podcrkavlju s 3:2. Međutim, da ta pobjeda kod prvaka nije bila slučajna Posavac je pokazao i na proljeće kada je u Ruščici ekipu iz Podcrkavlja sada nadigrao s 3:0.

U novoj sezoni klubovi će se koji imaju ambiciju boriti za plasman u viši rang, dok će pojedini imati želju otići u jednu od dvije novoformirane skupine Druge Županijske lige budući se zbog nove reorganizacije ponovno uvode Treće lige.

Igrač Posavca Ivan Olić osjetio je i veće rangove u kojima je igrao, međutim, vratio se u klub iz svog mjesta u kojem vodi starije pionire te se školuje za nogometnog trenera.

S pripremama su nogometaši Posavca krenuli u ponedjeljak 17. srpnja, dok je novost da će momčad u novoj sezoni umjesto Dražena Blekića voditi Ivan Olić. On će i dalje ostati u radu sa starijim pionirima, dok na popisu ima 23 igrača. Za sada nema odlazaka, dok se u Posavac iz sibinjske Mladosti vratio Pavo Gudelj, dok je iz MV Croatije došao Bruno Katanić koji je i bivši igrač Marsonije. Za sada posljednje 3. novo ime je Bruno Mitrović koji je bio u Vinogorcu, dok je iza sastava iz Ruščice nastup na turniru u Divoševcima. Za vikend ih očekuje turnir na Jelasu, a nakon toga i u Gornjoj Vrbi.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija