Sport

Solidna polusezona za nogometaše Slavonca iz Nove Kapele

 U završenoj jesenskoj polusezoni u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega nogometaši Slavonca iz Nove Kapele nalaze se na vrlo solidnom 5. mjestu s bodom iza trećeg Tomislava iz Donjih Andrijevaca i četvrtog Psunj Sokola iz Okučana. Kroz 13 utakmica ove jeseni Zeleni su zabilježili 7 pobjeda, jednu neodlučenu te imaju 5 poraza. Na gostovanjima je osvojeno 6 bodova, odnosno zabilježene su dvije pobjede i to s 5:1 u Požegi i sa 4:0 u Slobodnici. U Novoj Kapeli momčad koju je u prvom dijelu prvenstva vodio iskusni požeški stručnjak Milan Tomljenović od 6 utakmica zabilježila je 5 pobjeda te ima jednu neodlučenu i to 0:0 protiv Psunj Sokola iz Okučana. To je jedini tzv. "kiks" Zelenih u prvom dijelu sezone jer da su dobili sastav iz Okučana jesensku polusezonu završili bi na 3. mjestu.

Nogometaši Slavonca iz Nove Kapele osim te neodlučene utakmice na svom terenu protiv Psunj Sokola iz Okučana poraženi su na teškim gostovanjima u: Oprisavcima, Donjim Andrijevcima, Sikirevcima, Lipiku i u Bukovlju. U igračkom dijelu momčad je složena s nogometašima s područja Nove Gradiške, Požege te Slavonskog i Bosanskog Broda. Upravo su dvojac iz BiH ujedno i najbolji strijelci kluba, pa je tako Dragan Sremac ove jeseni postigao 7, a Nemanja Prodanović 6 golova. Uz njih se još 5 puta među strijelce upisao Josip Gospočić iz Nove Gradiške.

Međužupanijska liga Brod / Požega ove sezone je vrlo izjednačena te je razlika od petog Slavonca iz Nove Kapele, pa do devetih Sikirevaca samo 3 boda. Vodeći Zadrugar iz Oprisavaca Zelenima bježi 7 bodova, međutim, svi klubovi iz vrha osim Psunj Sokola iz Okučana na proljeće moraju gostovati u Novoj Kapeli.  

Prema tome u ovoj 2023. godini Slavonac iz Nove Kapele svečano će obilježiti 100 godina postojanja, dok je u planu na proslavu dovesti klub iz HNL-a. Osim prvenstva u kojem je cilj što bolji plasman, Zeleni imaju ambiciju i u Županijskom kupu kojeg potajno žele osvojiti kako bi se sve to uklopilo u 100.-tu obljetnicu. Pomalo iznenađujuća promjena dogodila se ove zime na klupi Slavonca budući je trener Milan Tomljenović dobio ponudu od trećeligaša Slavije iz Pleternice koju je i prihvatio. Uprava je morala reagirati te je na mjesto trenera postavila bivšeg igrača Mateja Vlaovića iz Nove Gradiške koji će u nastavku sezone voditi momčad iz Nove Kapele. 

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija