Solidna polusezona za nogometaše Mladosti iz Donje Bebrine

Za nogometaše Mladost iz Donje Bebrine završio je prvi dio prvenstva u skupini B Druge Županijske lige koji je ocijenjen kao solidan.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.04.2021


 Među 11 klubova nalaze se na 7. mjestu s istim učinkom pobjeda i poraza. Gubili su na svom terenu, ali su zato donosili bodove s gostovanja. U klubu se u nastavku sezone nadaju boljim rezultatima, dok je u Donjoj Bebrini uređena i infrastruktura.

U prvom dijelu sezone, onom jesenskom nogometaši Mladosti iz Donje Bebrine u istočnoj skupini Druge Županijske lige imali su polovičan učinak od 5 pobjeda i isto toliko poraza. Pobjeđivali su u gostima, a gubili na svom terenu, dok su istu praksu nastavili i u proljetnom nastavku. Tako su igrači trenera Marka Barišića u 1. kolu drugog dijela prvenstva s uvjerljivih 4:1 nadigrali Bratstvo u Vranovcima, da bi u prošlom kolu s 3:1 poraženi u Donjoj Bebrini od Graničara iz Brodskog Varoša. Ovog uskrsnog vikenda raspored je htio da nogometaši Mladosti ne igraju iz razloga što je u ligi  11 klubova pa su oni u ovom kolu slobodni. Na ljestvici se sastav iz Donje Bebrine nalazi na 6. mjestu s 18 bodova, odnosno imaju po 6 pobjeda i isto toliko poraza. Trener Barišić uz seniore u pojedinim utakmicama prigodu je dao i mladim igračima.

Poznato je da su u Donjoj Bebrini imali jedan mali period od 6. mjeseci kada klub nije imao seniore, međutim, brzo su se vratili u natjecanje. Taj period iskoristili su za uređenje kompletnog igrališta, dok su poboljšali i ostale uvjete za rad, dok planova ima još.

Osim što je Marko Barišić trener seniora, on vodi brigu i o pionirima te ih 25 dolazi redovito na treninge. U prvoj ekipi je 80 % igrača iz Donje Bebrine, dok su ostali iz okolnih mjesta: Klakara, Trnjanskih Kuta, Prnjavora i Stružana. Klub vodi mlada uprava koja je puna radnog elana i motiva stoga je treneru Barišiću ugodno raditi u takvoj atmosferi. 

Bit amaterskog sporta, a pogotovo nogometa je uz natjecanje i rezultat zajedničko druženja nakon utakmica što prakticiraju i u Mladosti. S obzirom da su većinom domaći igrači oni zajedno s upravom čine pravu malu sportsku obitelj.

Plasman na 6. mjesto za sastav iz Donje Bebrine je realan jer su ovih 5 ekipa ispred njih kvalitetne i jače. Stoga ih sa Zdencima koji su 2 boda iza njih očekuje borba za to 6. mjesto, a baš u narednom kolu Mladostaši sljedećeg vikenda idu na gostovanje u Brodske Zdence. 

Zadnje vijesti

Od ponedjeljka popuštanje epidemioloških mjera u županiji, učenici se vraćaju u školske klupe

Stručni studij Drvne tehnologije upisuje drugu generaciju studenata u Vinkovcima

Kako je baka Manda proslavila stoti rođendan!

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić