Slavonska (u)trka, trčat će 250 odraslih na 5 i 10 km

Drugo "izdanje" Slavonske (u)trke održat će se u subotu 24.kolovoza od 19 pa sve do iza 21 sat, u vezi sa tim događajem, koji poprima i međunarodne razmjere, u četvrtak 22.kolovoza navečer u prostorima brodske Tvrđave uprigođena je konferencija za novinare.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.08.2019


 Ove godine će biti više trkača u odnosu na lani, ove subote ulicama grada Slavonskog Broda će trčati 250 odraslih, na 5 ili 10 kilometara. Također smo aktivnosti proširili i s dječjim utrkama gdje će u tvrđavi Brod trčati 60-ak djece-kazao je  za Brodportal Tomislav Marinović, predsjednik Udruge za promicanje zdravog života „Kultura tijela", koja je organizator Slavonske trke.

Trčat će se u krug od 5 kilometara središtem Slavonskog Broda, trkači na 10 km istom će rutom proći dva puta. Osim bojnih brodskih i slavonskih trkača, na ovom zanimljivom događanju sudjelovat će i trkači iz Njemačke, Austrije i drugih zemalja. Svi sudionici utrke po dolasku na cilj imat će priliku kušati slavonski specijalitet tzv.čobanac, najbolji "na vrhu" dobit će priznanja i nagrade. Zanimljivo je da su priznanja najboljim trkačima u pravom slavonskom "štihu", pehari, medalje, ali i makete đerma, pušnice, čeke, ambara  i sl. Da sve protekne u najboljem sigurnosnom redu pobrinut će se PU brodsko-posavska. -Policijski će se službenici Policijske uprave brodsko-posavske pobrinuti za sigurnost svih građana, kako trkača tako i ostalih prisutnih uz stazu i sam događaj-naglasio je na presici Ivica Kovačević, zamjenik načelnika PU brodsko-posavske. 

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto