Slavonija u ponudi turističkih agencija najbolji način za privlačenje gostiju

Turistički prostor istočne Hrvatske, koji se zajednički promovira pod brendom "Slavonija“, obogaćen je s nekoliko novih turističkih sadržaja i ponuda koji su rezultat realizacije javnih i privatnih projekata.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.05.2021
Slavonija u ponudi turističkih agencija najbolji način za privlačenje gostiju


 Posebno je značajno i ohrabrujuće da se radi o projektima i sadržajima koji su potencijale uspjeli pretvoriti u konkretan sadržaj i zajednički nude iznimno privlačnu sliku Slavonije.

U cilju rasta organiziranih turističkih dolazaka u Slavoniju, jačanja lokalnog gospodarstva i osnaživanja Slavonije na turističkoj slici Hrvatske, Hrvatska turistička zajednica u suradnji s klasterom Slavonija od 25. do 28. svibnja 2021. organizira studijsko putovanje za domaće agencije koje u svojoj ponudi već nude Slavoniju, kao i za one koje ju do sada nisu imali i za koje se nadamo da će ju nakon ovog studijskog putovanja uvrstiti u svoju ponudu.

Dana 26. svibnja bila je domaćin Brodsko–posavska županija,  posjetili su Slavonski dućan u Novoj Gradiški uz degustaciju eno gastro ponude kao i kupovinu široke palete tradicijskih suvenira, degustacija vina u Stupničkim dvorima i panoramsko razgledavanje vinograda, zatim razgledavanje podruma pjenušca u hotelu i na kraju obilazak Ranča Ramarin gdje su također degustirali domaća vina u vinskom podrumu gdje im je predstavljena bogata ponuda i mogućnost  odmora u prirodi. Zatim su nastavili put u Vukovarsko srijemsku županiju.  

U sklopu studijskog putovanja, u petak 28. svibnja 2021. od 9.30 do 11.30 sati na Seoskom gospodarstvu "Ivica i Marica" u Karancu, održat će se B2B radionica kako bi agentima dodatno približili ponudu  kao i prezentirali nove destinacije, projekte i turističku ponudu za boravak u prirodi, ruralnom prostoru i eno gastronomiji.

Također su u Karanc pozvane dodatno na B2B radionicu i sve turističke agencije iz Slavonije kako bi sudjelovali na finalnoj prezentaciji turističkih potencijala Slavonije i Baranje.

Vjerujemo da se pozitivni pomaci u turističkim kretanjima mogu početi ostvarivati korištenjem domaćih resursa te Slavoniju vidimo kao novu priliku svima u turističkom sektoru. 

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod