SlaVinski Brod – 1. Festival vina na Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu

Kraj studenoga u Slavonskom Brodu za sve ljubitelje vina i one koji će to tek postati dolazi s vijestima vrijednim pozornosti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.11.2022
SlaVinski Brod – 1. Festival vina na Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu


 Naime, ove će se godine u okviru 25. Katarinskog sajma održati 1. Festival vina pod nazivom „SlaVinski Brod“. Festival organizira Hrvatsko pjevačko društvo „Davor“ u partnerstvu s tvrtkom BrodTurist koja je ove godine željela obogatiti Sajam glazbeno-vinskom ponudom. Posjetitelji će imati priliku posjetiti „SlaVinski Brod“ 24., 25., i 26. studenog i uploviti u luku vina i pjesme.

Festival će se odvijati u zasebnom vinskom šatoru ispred dvorane Vijuš od 17 do 22 sata. Svaki od tri dana bit praćen glazbom brodskih glazbenika; u četvrtak će zasvirati  Danijel Leko i Marko Rušnov (gitara i saxophon), u petak Emir i Renato (dvije gitare) te u subotu Intermezzo bend uz obrade jazz i swing uspješnica.

Hrvatsko pjevačko društvo „Davor“ svojim aktivnostima želi pridonijeti  društvenom i kulturnom životu Slavonskog Broda pa je i ovaj događaj osmišljen s ciljem populariziranja vina i vinske kulture u Gradu, kao i vinara brodskog kraja i okolice.

Svi koji se budu uputili u vinski šator moći će kušati vina iz ponude vinarija Stanić, Kraljić, Jurković, Pavičić, Šprajc,Gošćak, Soldo, a tijekom sajamskih dana  vinare i njihove vinske perjanice predstavit će Dalibor Velički (WSET1) i Dino Klem (WSET 1), vinski entuzijasti HPD-a „Davor“.

Osim kušanja vina sudionici će imati priliku naučiti o specifičnosti koje krase svako od predstavljenih vina te osobno upoznati one koji to vino i proizvode.

Vino je tekuća radost, veselimo se vašem dolasku, kažu organizatori.

Zadnje vijesti

Uspješan vikend za atletičare Marsonije

Advent iz davnina u Slavonskom Brodu čudesno je putovanje pričama Ivane Brlić-Mažuranić

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto