Vijesti

Sjajan koncert popularne duhovne glazbe na brodskom Korzu; pjevali Marija Husar i Alan Hržica!

Sjajan koncert popularne duhovne glazbe na brodskom Korzu; pjevali Marija Husar i Alan Hržica!

Foto galerija

 "Gospodine hvala", "Cijeno neprocjenjiva", "Dijete ponizno", "Ti se mene prvi ljubio",, Srce predajem ti"...- samo su neki od poznatih duhovnih hitova koje su Brođani ove subotnje večeri 30. lipnja pjevali uglas zajedno s još poznatijim glazbenicima, Alanom Hržicom i Marijom Husar! 

 Bilo je impresivno vidjeti stotine mladih kako pjesmom slave Boga, zahvaljuju mu i međusobno dijele radost života, načinom slavljenja kakvo nismo često navikli gledati ja javnim prosotrima u Brodu. Ipak, kaže Alan Hržica, Slavonski Brod je grad u kojemu kršćanski duh kroz novu evangelizaciju i popularnu duhovnu glazbu zahvaća srca sve većeg broja mladih koji žele živjeti u vjeri, s Isusom, koji žele pjevati Bogu i širiti Božju Ljubav. "Volim doći u Slavonski Brod, ovo je grad u kojemu Duh Sveti djeluje snažno, raduje me da već dvije godine ovdje djeluje Molitvena zajednica Srce Isusovo, kao i u brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske, a koji svakog utorka, baš kao i mi u Zagrebu kod Kamenitih vrata, mole, javno, ispred crkve, koji djeluju u brojnim humanitarnim akcijama, organiziraju koncerte. Baš poput ovoga večeras koji nas je sve okupio oko Gospodina. Hvala Isusu, hvala Brođanima, jako sam sretan što sam ovdje!" rekao nam je Alan Hržica, voditelj MZ Srce Isusovo u Zagrebu, koji je već pjevao na istom koncertu prošle godine na gradskom Korzu.
 
Prvi put u Brodu nije ni Marija Husar. Ovdje je, kaže, pjevala još davno s grupom Divas, kasnije u još nekoliko navrata i samostalno, a na duhovnom koncertu je prvi put. "Jako mi je lijepo ovdje, Slavonci su sjajni domaćini, prekrasno su nas ugostili. A pjevati duhovne pjesme za mene znači slaviti Boga na jedan prekrasan način, pjevanje je moja molitva, razgovor s Gospodinom. To je neprocjenjivo blago. To je nešto što mladi danas i žele u traganju za Bogom. Žele izaći iz sebe, iz crkvenih zidova i pjevati s Isusom javno, na ulicama i trgovima. To je nešto prekrasno", rekla je Marija Husar.
 
Iz Zagreba je na koncert u Slavonski Brod stigao cijeli jedan autobus mladih, ali i poznata hrvatska čelistica Ana Rucner, koja je nedavno obradila i duhovni klasik ‘Gledaj, on te gleda‘ kojeg je sveta Terezija Avilska napisala prije gotovo 500 godina. I Ana, kaže, uživa u sviranju duhovne i sakralne glazbe, na instrumentu koji se jednostavno stapa s takvom glazbom, koji je najsličniji čovjekovom glasu. 
 
"Za mene su ovakvi koncerti duhovne glazbe odlična prilika da ljudi u velikom zajedništvu iskažu svoju radost i ljubav prema Bogu, za mene osobno, to je također i molitva", kazao je poznati slavonskobrodski pjevač Dominik Blaževac. 
 
Tko pjeva dvostruko moli - svojedobno je govorio i za sva vremena snažnu poruku svim vjernicima ostavio i sveti Augustin. 
Inače, koncert je imao i humanitarni predznak, svi dobrovoljni prilozi građana tijekom koncerta namijenjeni su Udruzi Regoč - za osobe s inteletualnim teškoćama u Slavonskom Brodu. Organizatorima je zahvalila Mirjana Jakovčev, predsjednica Udruge. Sve je nazočne pozdravio i predsjednik SKAC-a Slavonski Brod, studentski kapelan i brodski župnik vlč. Robert Farkaš, zahvalivši svima koji su pomogli organizaciju ovog prekrasnog koncerta popularne duhovne glazbe.

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija