Sandra Böhm treći put na državnom natjecanju

Nakon izvrsnih uspjeha petero učenika Odjela za tambure, i ovoga vikenda Glazbena škola Slavonski Brod polučila je odlične rezultate na županijskoj razini 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. Ovoga puta u disciplinama klavira i pjevanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.03.2021
Sandra Böhm treći put na državnom natjecanju


 Mlada klaviristica KORINA KRAJINA, učenica 2. razreda u klasi prof. Dubravke Kolesarić, sudjelovala je na natjecanju održanom 5. ožujka u Glazbenoj školi u Novskoj. U velikoj konkurenciji 20-ero natjecatelja u 1. kategoriji, Korina je osvojila izvrsnu DRUGU NAGRADU postigavši 84,20 bodova. Bilo je to prvo Korinino glazbeno natjecanje, koje će joj sigurno biti poticaj za napredovanje, učenje novih glazbenih djela, razvijanje ljubavi prema glazbi, a i za nova „osvajanja“ pozornice na kojoj ćemo ju sigurno još puno puta slušati.

Fantastične rezultate nastavlja nizati SANDRA BÖHM, učenica 4. razreda srednje glazbene škole, koja je osvojila PRVU NAGRADU na županijskom natjecanju u disciplini Pjevanje i time izborila odlazak na državno natjecanje! Natjecanje je održano 6. ožujka u Glazbenoj školi Karlovac, a izvedenim programom u 3. kategoriji, među 16 natjecatelja, Sandra je postigla 92,25 bodova i "popela" se na četvrto mjesto u poretku te kategorije. Sandru je za natjecanje pripremila prof. Ana Ticl, a na klaviru ju je pratila prof. Helena Lamešić. Posebno je važno dodati da je ovo doista Sandrin fantastičan niz, jer se tri puta zaredom plasirala na državnu razinu ovoga najvažnijeg hrvatskog natjecanja u području glazbe!

Istaknimo da je, uz Sandru Böhm iz naše škole, prof. Ana Ticl vodila na natjecanje još petero srednjoškolaca iz Glazbene škole Požega, od kojih je troje prošlo na državno natjecanje – Anamaria Barišić, Mia Raguž i Luka Žiberna. A Luke se posebno sjećamo s koncerta „U tišini bez kraja“ na „Tadijinim jesenima“ kao interpreta popijevke „Grlice“ našeg učenika maturanta Mislava Dokuzovića. 

Podsjetimo, Glazbena škola Slavonski Brod na ovogodišnjem je 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa imala sedam natjecatelja u disciplinama bisernice, brača, klavira i pjevanja. Troje je osvojilo odlične druge nagrade (Barbara Rašić, Nikola Vincek i Korina Krajina), a četvero prvonagrađenih zaslužilo je odlazak na državno natjecanje – Niko Bitunjac, Marko Barukčić, Josip Matanović i Sandra Böhm. Velik trud stoji iza svih ovih rezultata, trud učenika, roditelja, nastavnika i korepetitora. Jedino ovim zajedništvom moguće je postići vrhunske rezultate koje učenici Glazbene škole Slavonski Brod kontinuirano ostvaruju!

 

Zadnje vijesti

Svako deseto dijete u dobi od 15 do 17 godina bilo je žrtva elektroničkog nasilja

Projekt Kuće Brlić dobitnik nagrade „Simply the best“ za inovativnu realizaciju nove turističke atrakcije

Pod utjecajem droge upravljao vozilom

FOTO GALERIJA

"Želja nam je da u Slavonskom Brodu vino i vinska kultura ponovno zažive"

Upaljena prva adventska svijeća, započeo program ovogodišnjeg Adventa iz davnina

FOTOGALERIJA - Tamburice, pjesma i dobra atmosfera za prvu Noć Brođana u Zagrebu!

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježen i u Slavonskom Brodu

25. Katarinski sajam Sadržajno bogat, raznovrstan, za svakog ponešto