Šampion Oriovite 2017. graševina Hrvoja Pavlovića iz Kaptola

U organizaciji oriovačke udruge vinogradara i voćara, danas je u Društvenom domu u Lužanima organizirano ocjenjivanje vina za 19. Oriovitu, koja će biti održana u Oriovcu 3. lipnja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.05.2017


  Predsjednik uglednog i brojnog ocjenjivačkog suda i ove je godine bio naš poznati vinar i enolog Ivica Perak iz Kutjeva. "Ja sam tu već nekoliko godina i moram reći da je ova manifestacija svaki put sve veća i sve kvalitetnija. I po broju uzoraka i po međunarodnom karakteru. Vina, posebno iz ovog kraja su sve kvalitetnija. Pedeset posto su graševine i one su globalno gledano najkvalitetnije. Pokazuju jednu zavidnu razinu, kvalitetu, ujednačenost i te graševine su pokazale najveći iskorak", rekao je Perak.

 
Predsjednica Udruge vinogradara i voćara općine Oriovac, Marija Milašin istaknula je da je ove godine prijavljen rekordan broj uzoraka vina. "Prošle godine je bilo 159 uzoraka i imali smo dvije gostujuće zemlje, Makedoniju i Sloveniju. Ove godine imamo rekordnih 166 uzoraka i četiri gostujuće zemlje: Mađarsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Makedoniju.", kazala je Milašin.
 
 Šampion Oriovite 2017. je graševina Hrvoja Pavlovića iz Kaptola, a najbolje ocijenjeno crno vino je frankovka Zvonka Katavića iz Zoljana. "Moram reći da je od 166 vina čak 29 zlatnih medalja a od toga je deset s područja naše županije", rekla je Marija Milašin.
 
Zadovoljan je i načelnik općine Oriovac, Antun Pavetić. "Možda je prije devetnaest godina cilj Oriovite bio druženje vinara i vinogradara s područja općine, ali je to preraslo u nešto puno ozbiljnije. Možda to nitko nije očekivao, ali kad se dobro i kvalitetno radi, onda se to ovako i razvija. Mogu samo reći da mi je kao načelniku općine drago da je to tako. Ministarstvo poljoprivrede prati ovakve manifestacije i sufinancira ih, a i općina će to naravno, i dalje pomagati. Čekamo subotu, 3. lipnja, kad nas u parku u Oriovcu očekuje i Sajam i tradicionalna Fišijada, a naravno i dodjela priznanja nagrađenim vinarima", kaže Pavetić.
 
Pogledajte i kompletne rezultate ocjenjivanja u prilogu – Oriovita 2017.

Zadnje vijesti

U petak u Zagrebu počinje Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama

Rafinerija nafte Brod više neće prerađivati sirovu naftu

U 10 ujutro 50-godišnjaku izmjerena koncentracija alkohola od 3,57 promila

FOTO GALERIJA

Putnici autobusa napustili Slavonski Brod

Uređenje parka u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

"Da umrem ne bih stao" - arheološke i povijesne priče o trčanju

Održana 20. Smotra folklora "Inati se Slavonijo" u Šumeću

U tijeku završni radovi na uređenju komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod