Vijesti

Sa 1,73 promila sletio s kolnika

Sa 1,73 promila sletio s kolnika

U nedjelju, 21. svibnja oko 4 sata na pristupnoj cesti autoceste A3, nedaleko od naplatne postaje Slavonski Brod - Istok, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Očevidom je utvrđeno da je 33-godišnjak upravljao sa osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,73 promila, te da je ulaskom u desni zavoj izgubio nadzor nad vozilom nakon čega je u  zanošenju prešao na travnatu površinu i potom bočnim djelom automobila udario u rasvjetni stup. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je 33-godišnji vozač priveden i zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja. Protiv istoga slijedi prekršajna prijava iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prošlotjedni nadzori prometa na cestama

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 15. do 21. svibnja, dogodilo se 30 prometnih nesreća, od kojih, osam s ozlijeđenim osobama i 22 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno 11 osoba, dvije su teže, a devet je lakše ozlijeđeno. 

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 699 vozila te su utvrdili 430 prometnih prekršaja, od čega: 188 prekršaja nepropisnih brzina, 34 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 28 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 99 km/h, a izmjerena je u utorak, 16. svibnja, oko 22 sata u Gornjoj Vrbi, počinitelj prekršaja je 42-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 2,07 promila, a očitana je u utorak, 16. svibnja oko 18:50 sati, u Slavonskom Brodu  u organizmu 41-godišnjaka, koji je upravljao s biciklom i koji je sudjelovao u prometnoj nesreći.

 

Možda Vas zanima i ovo

Foto galerija